YIL 18  SAYI 214    25-Kasım-2016

Bir ziyaretimizde Recep Camcı ve Mahmut Selim GÜRSEL

 

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

DİKKAT ; BU BİLGİLER TELİF ESERİ OLUP YAZARI VE YAYINEVİMDEN  İZİN ALINMADAN KULLANMAYINIZ!

YAZARLARIMIZIN HAYAT HİKAYELERİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYARAK GİDİNİZ!

Aşağıdaki dizinler ile tıklayarak üye olmadan sayfalara girebilir ve inceleyebilirsiniz!1

 

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA KIYMETİ ARTAR!

 
Mahmut Selim GÜRSEL YAZARIMIZ RECEB CAMCI'YI KALBETTİK
ÜLKE KRİZ İÇİNDE Mİ? 
Selma GÜRSEL KEŞKEK 
Erol DUYGUN ZEYTİN GÖZLÜM
Ahmet CANBABA BEDDUA
Yaşar KILIÇ BENZER
Üzeyir Lokman ÇAYCI KAMYON
 
   
 
 
 
 01

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

Bir sonraki Sayfaya Gitmek için Tıklayınız!

Mahmut Selim GÜRSEL

YAZARIMIZ RECEP CAMCI'YI KAYBETTİK! 
Bizler de bu 20 Kasım 2016 tarihinde Yazarımız, Küçük bacanağımın babası Ulu Cami İmam Hatibi Recep CAMCI’YI kaybettik. Cenazesi 20 Kasım 2016 tarihinde ikindi namazını müteakiben Cami'ninde kılınan namazının ardından Ulu Mezarda toprağa verildi.
Merhuma Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Yazarımızın dergimizde bulunan çalışmalarını sanal kitap haline getirmek için yaklaşık iki ay kadar önce kendisini eşimle ziyarete gittiğimde sormuştum. Sevineceğini söylemiş bende eve gelir gelmez çalışmasını yapıp sitemize eklemiştim. Dergimizde yayımlanan çalışmaları alfabetik dizin olarak aşağıda bulunmaktadır.:
HAYAT HİKAYESİ
1933  yılında Yavruturna Mahallesi Kulaksız Sokak 4 nolu hanede dünyaya  gözlerimi açmışım. Babam  Hafız  Ahmet Efendi, annem Suade Hanım efendidir.  Dünyaya  gözlerimi açtığımdan itibaren  evimizde  kendimi dini ve manevi yaşantı içerisinde  buldum. Baba annem Hafız Kafiye Hanım efendi,daha  küçük  yaşta iken beni eğitimine aldı.  Karşılıklı sevgi,muhabbet ve şefkatle beni eğitti.  Yaradılışımda mevcut olan aşk ve tasavvufa karşı  temayül gün  geçtikçe artıyor,ruhumda ızdırap ve ızdırar sanki  beni manevi alemlerde bir bir arayış  içerisinde  gezdiriyordu. Babaannem evde devamlı  talebelere Kur'an talimi ile meşguldü. Bu Durum, Kur'an-ı  Kerim'i  okumam  hususunda benim için büyük  bir fırsat idi. Çok küçük yaşta Kur' an-ı Kerim'i okudum. Sesimin çok güzel ve müsait oluşu,daha çocukken dinleyenleri hayrette bırakıyor, kendi  sesime  kendimde  sanki aşık olmuştum,durmak ve  dinmek  bilmeyen  bir heyecan ile hep okumak istiyordum. Yedi yaşımda babam Hafız  Ahmet Efendiden hıfza başladım. Hıfsımın yarısını babamdan,diğer yarısını da mahallemiz Kulaksız  Camii  İmam Hatibi merhum Hafız Bekir Efendiden ikmal ettim. 
Merhum Hafız Yusuf Batumlu Hocaefendi den tecvit "talim" tashihi maruf yani,ağız içinde harflerin  çıktığı  mahreç ilmini okudum. Daha sonra yine kıraatle  alakalı  merhum  Göreleli Hafız Halil Ayhan  Efendiden  Kur'an talimi ile alakalı ders aldım ve yine kıraatle alakalı Hafız Bahattin Efendiden  aşere okudum.  Bu on  kıraat üzerine "Sure-i İbrahim"e  kadar  Kur'an-ı Kerim'i yazdım. Bu meyan da  merhum babamın,zamanın ileri gelen büyüklerinin ısrarlı teşvikleri ile Çorum Vaizi merhum Hacı Hakkı  Adıgüzel  Efendiden, merhum Server Ahıskalı  Hocaefendilerden  Arapça  ders  almaya başladım. Bu din dersleri ilkokula gitmemi engelliyordu.  Bu husus  bir eksiklik olarak beni rahatsız ediyordu. 1945'te ilkokula başladım. Gittiğim sene öğretmenlerimin  yardım teşvikiyle  3. Sınıfı  bitirdim.  Bu öğretmenlerimin  çoğu merhum  oldular. Çok  kabiliyetli  ve  yetenekli yaşlı öğretmenler idi. 1948 senesinde Gazipaşa İlkokulundan mezun oldum. Hem ilkokul derslerim, hem  Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri ile birlikte devam etti.   İlkokuldan  sonra  orta  ve  lise kısımlarını devam etmeme  rahmetli   babam kesinlikle karşı çıktı. Onun  bütün arzusu yetenekli bir din adamı olmamı arzu ediyordu. 
Çorum  Müftüsü  merhum  Mustafa   Özel Hoca Efendiden tefsir, Hadis,Fıkıh derslerine devam ettim.  Bu  derslerle beraber  zamanın mutasavvıf gönül ehli zatlarla sohbet derleri devam etti. Büyük  faide gördüğüm,benim ruh terbiyem hususunda  büyük   himmet ve gayretleri olan tasavvuf yolunun halka zincirinin son kamilleri ve fevkalade istifade ettiğim,mülakat ve terbiyeleri bıkmadan, usanmadan, zevk, şevk ve aşk içerisinde  uzun  seneler devam etti. Bu zatlardan tasavvufi usul,erkan ve ayin talimleri gördüm. 
1945 te askerlik görevimi Ankara Etimesgut  2. Zırhlı Tugay  Bando  Bölüğünde çok rahat ve fevkalade huzur içerisinde  yaptım. Bu esnada tedrisat durmadı. Sınıfımın bando  olması  münasebetiyle yetkili  müzisyenlerle  beraber olduk. Bu iki sene zarfında gerek Türk,Musikisinde gerek Tasavvuf  Musikisinde  fevkalade  istifadelerim oldu. Tekke Musikisi  repertuarım 1300  eserin  hemen üstündedir. Bunu bir öğünme yönüyle değil de Cenab-ı Hakk'a tahdisi şükran için ifade ediyorum.  1956 - 57 ders yılında Çorum İmam Hatip Okulunda  Kur'an-ı  Kerim Öğretmeni olarak tayin olundum. Kur'an-ı Kerim'le beraber 1.2.3. sınıfların din  dersleri ve  akaid derslerini  birlikte yürüttüm. Aynı yılın Kasım ayının  sekizinde Yurdanur Hanımefendi ile  evlendim.  Abdülvahhab isminde bir oğlum,Suade-i  Hakime  isminde  bir kızım var. Bunların  ikisi birisinden,ikisi  birisinden dört torunum var.  İmam  Hatip Okulunda pek çok faaliyetlerim oldu. Çorum'da ilk defa Mehter Takımını kurduk. 1959 da öğretmenlik görevimle beraber Bahçelievler  Camii  İmam  Hatipliğine tayin olundum. 1965 te, Bahçelievler  Camisiden Kubbeli Camii İmam Hatipliğine  tayin oldum.  1965  Haziranında İmam  Hatip    Okulundaki görevimden  ayrıldım. 1967 de Çorum  Ulu Camii  Baş İmam Hatipliğine tayin olundum. Fasılasız 30 yıl bu görevim devam etti. 1998 Temmuz ayında yaş  haddinden  emekli oldum. Halen Çorum Belediyesi himayesinde kurduğum Tasavvuf Müziği Topluluğu çalışmalarımız devam etmektedir.  Çeşitli  illerde  ve ilçelerde davet üzerine bu topluluğumuzla konserler verdik. Sıhhatimiz  elverdiğince  Çorum   halkının dini  hizmetlerine yardımcı  olmaya devam ediyorum.  Okuyan, dinleyen kardeşlerimizden dua istiyorum
http://corumlu2000.dergisi.info  Dergimizde yazıları yayınlanmıştır.

SİTEMİZDE BULUNAN  http://dinveyasam.dergisi.info

Recep CAMCI 23 NİSAN  YIL 3 SAYI  26    25 Mayıs 2001
Recep CAMCI AĞUSTOS AYI MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİN ZAFERLERE DAMGA YIL 4  SAYI 29    25 Ağustos 2001
Recep CAMCI AİLEDE ÇOCUK EĞİTİMİ  YIL 3 SAYI 18   25 Haziran 2000
Recep CAMCI AİLEDE HUZUR  YIL 1 SAYI 3  25 Eylül 1998
Recep CAMCI ANA VE BABA HAKLARI YIL 2 SAYI 17   25 Mayıs 2000
Recep CAMCI BEŞ SUAL,BEŞ CEVAP  YIL 2 SAYI 16   25 Nisan2000
Recep CAMCI BUNALIMLARIMIZIN SEBEBİ İSLAM VE MANEVİ DEĞERLERİMİZDEN YIL 2 SAYI 13   25 Ocak 2000
Recep CAMCI CUMHURİYETİMİZİN 75. YILINI MİLLETÇE KUTLUYORUZ  YIL 1 SAYI 4   25 Ekim1998
Recep CAMCI GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ  YIL 3  SAYI 27    25 Haziran 2001
Recep CAMCI GÜNEŞ TUTULMASI HAKKINDA BİR MEV'İZA  YIL 2 SAYI 11   25 Ekim1999
Recep CAMCI HAYAT HİKAYESİ  YIL 2  SAYI 12   25 Aralık 1999
Recep CAMCI HİCRET  YIL 3 SAYI 25   25 Nisan 2001
Recep CAMCI İSLAM DİNİ VE TEMİZLİK  YIL 1 SAYI 2   25 -Ağustos 1998
Recep CAMCI İSLAM'DA KADIN HAKLARI  YIL 3 SAYI 19   25 Temmuz 2000
Recep CAMCI İSLAM'IN İNSAN RUHU VE AHLAKINI YÜCELTMEDEKİ OLUMLU TESİRİ  YIL 3 SAYI 20   25 Ağustos 2000
Recep CAMCI KENDİLERİNİN AHLAKIMIZ ÜZERİNDEKİ OLUMLU TESİRİ  YIL 1 SAYI 5   25 Kasım 1998
Recep CAMCI KUR'AN DAN MÜMİNLERE AHLAK ÖĞÜTLERİ YIL 4  SAYI 30    25 Eylül 2001
Recep CAMCI KURBAN BAYRAMI HAKKINDA  YIL 2 SAYI 14   25 Şubat 2000
Recep CAMCI KUTLU DOĞUM HAFTASI  YIL 4  SAYI 28    25 Temmuz 2001
Recep CAMCI MÜMİNLERE İSLAMİ VE KURAN-I ÖĞÜTLER  YIL 3 SAYI 24   03 Mart 2001
Recep CAMCI PEYGAMBER EFENDİMİZİN DÜNYAYA TEŞRİFLERİ MÜNASEBETİYLE  YIL 2 SAYI 10   25- Temmuz 1999
Recep CAMCI RAMAZAN YIL 3 SAYI 23   25 Aralık 2000
Recep CAMCI SABA İLAHİ - RAST İLAHİ  YIL 1 SAYI 1   25 - Temmuz 1998
Recep CAMCI ÜÇ AYLAR  YIL 1 SAYI 4   25 Ekim1998

 

 
ÜLKE KRİZ İÇİNDE Mİ?
            Türkiye kendi parasının değerini koruyamama sıkıntısı içerisine girerek yine Türk lirasını erimesini seyretmekte adeta dörtnala gitmekte!
            Verileri inceleyenlerin yüksek para değere karşısında hükümetin de kesin karar alamaması ise Türkiye’de yaşayanların fakirleşmesi karşısında kimsenin yapabileceği bir şey gözükmemekte. Bu duruma müdahale etmek için hiç kimse parmağını bile oynatmamakta ve sanki gittiği yere kadar gitsin görünümünde bulunmakta.
            Dolara bağlı olan petrol ürünlerinin zammı ile diğer enerji üretilenler bütün üretilenlerin ve tüketilenlerin zincirleme olarak bütün her şey pahalanarak insanların bütçelerini sıkıntıya ve krize uğrak Türkiye içinde yeni krizlere gebe kalacak gibi gözükmekte.
            Konu başlığımız olan:
            ÜLKE KRİZ İÇİNDE Mİ?
            Evet! Ülke kriz içinde!
            Ne olacak;
            Yaşayıp göreceğiz demekten başka bir yapacağımız yok.
            “Yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal misali!
            Şu an ülkenin başka bir gruba girebileceği konuşulmakta bu grubun “Şanghay Paktı adını teşkilâtı” olarak dile getirilerek “Avrupa Birliği”nden çıkabileceğimizin konuşulduğu zaman içerisinde yaşıyoruz. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabul etti. Oturumda teklif 37 oya karşı, 479 oyla kabul etti. 107 parlamenter ise çekimser kaldı. Türkiye, oylama sonucunda ortaya çıkan metni AB'ye iade edecek. Ankara ile müzakerelerin dondurulması kararını sadece AB liderleri alabiliyor.
            Bu kararın altında pek çok sebeplerin bulunduğu ve bunların Türkiye için neler olacağını zaman içerisinde yukarıda yazdıklarımızı yaşayarak göreceğiz.
            Kasım ayı içerisinde kutladığımı “Atatürk Haftası ve Atatürk’ü Anma” programları yapıldı. Bazı kurumların katılıp katılmama kararları ve çelenk koyma problemleri ile geldi geçti.

 

 

Telif Eseridir izinsiz kullanmayınız

 
 
 
 02

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

Bir sonraki Sayfaya Gitmek için Tıklayınız!

Selma GÜRSEL
Selma GÜRSEL Hayat Hikayesi

KEŞKEK   

MALZEMESİ: 2-3 porsiyon için,500 gram kemikli yağlı koyun eti (Etlik zamanı yapılmış kemikli koyun eti daha makbuldür),3 su bardağı bütün yarma,iki baş büyük soğan,baharat, kırmızı biber,salça. 

Keşkek kazanı varsa,keşkek kazanında. Keşkek kazanı yoksa güveçte de pişirilebilir. İstenirse ekmek fırınında pişirttirilir. Yarmalar yıkanarak  pişirilecek kabın içine konur,Etlik dikisi yoksa kasaptan alınmış kemikli yağlı koyun eti çiğ olarak tencereye konulur  iki baş kuru soğan doğranarak yarmaların içine karıştırılır. Bir miktar su konulur,baharat ve tuz,salça konularak pişirme kabının kapağı kapatılır. 

Kapatılan kapağın hava almaması için etrafı cıvık hamurla kapatılır. Bir santim kadar yeri boş bırakılır. Buradan buharın çıkması gereklidir. Fırında pişirilme için fırın ustasına yollanır,yada kısık ateşte bir saat kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır

 

Telif Eseridir izinsiz kullanmayınız

 

 03

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

Bir sonraki Sayfaya Gitmek için Tıklayınız!

Erol DUYGUN
Erol DUYGUN Hayat Hikayesi
ZEYTİN DALIYIM
Kalamoto , kalem bezi , sele zeytini
Bolca ye bunları çıkar zevkini
İnsanlık bilirse benim farkımı
Barışın simgesi zeytin dalıyım.

Yüz yıllardır ekmek oldum aş oldum
Yeri geldi garibana iş oldum.
Yaz baharda hamdın, piştim kış oldum.
Barışın simgesi zeytin dalıyım

Bazen siyah oldum. Bazen de yeşil
Kökümden gövdeme her yerim asil
İsteyene sevgi olup, ulaşır
Barışın simgesi zeytin dalıyım

Duyguni verilsin zeytine değer
Bereket üstüne bereket yağar
Zeytini, ağacı korursak eğer.
Barışın simgesi zeytin dalıyım.
05.11.2016 saat : 22
 
 

Telif Eseridir izinsiz kullanmayınız

 

 04

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

Bir sonraki Sayfaya Gitmek için Tıklayınız!

Ahmet CANBABA
Ahmet CANBABA Hayat Hikayesi
BEDDUA            
Yalnızlıktan,  köpek  besle  düzüne
Açlıktan  saldıran  itle  öl 
Hiç  kimse  bakmasın  kırk  yıl yüzüne
Tahta  kurusuyla,  bitle  öl 
 
Evin  yansın  düşman   gelip  söndürsün
Eşin  süründürsün, dostun  kandırsın
Bora  çıksın,  dalga  terse  döndürsün
Denizde  gezdiğin  yatla  öl 
 
Herkes  gibi  sende güzel seversin
Anan  seni  iki  kere  eversin
Biri  gıdıklasın,  biri  su versin 
Gülmekten  katılıp  çatla  öl 
 
Kurşun  yesen  ta  alnının  çatından
Düşüp  çifte yesen  koşu   atından
Kırk  katlı  binanın teras  katından
Kimse  kurtarmasın  atla  öl            
 
Deli  ol  kendine  zalimce  davran
Sefalet  içinde  geçin  bu  devran
Daha  çok   acılar  içinde  kıvran
Ömrünü  ikiye  katla  öl 
 
Para  için gözünü  hırs  bürüye
Köpek  gibi  gez  ürüye  ürüye
Katılıp ta  davar gibi sürüye
Ağzında  bir  tutam  otla  öl 
 
Kul  hakkı  yiyerek  rahata  erdin
Hem  camiye  gider  hem  haram  yerdin
Bayram  namazını  kaçırmam  derdin
Dilerim  elinde  putla  öl 
 
Kalen  fethedilsin,  piyon  ah  çeksin
Filin  yensin, vezir  gülüp  oh  çeksin
Dilerim  Azrail  sana  şah,  çeksin
Satranç  oyununda  matla  öl   
 
Oğlundan  kızından  yüzün  gülmesin
Can  bedenden  çıkıp  çabuk  ölmesin
Yatalak  kal  dosttan yardım   gelmesin                 
Çıldırıp  hırsından  patla  öl

 

 

Telif Eseridir izinsiz kullanmayınız

 

 05

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

Bir sonraki Sayfaya Gitmek için Tıklayınız!

Yaşar KILIÇ
Yaşar KILIÇ Hayat Hikayesi
BENZER
Kara bahtım,kömür gibi.
Uzar bir gün ömür gibi
Gittiğim yol,çamur gibi
Benim işim,zora benzer.
Yalandır dilimde söz
Haram arar günahkar göz
Hem amalim ateşte köz
Benim işim,zora benzer.
Kırık kalbim parça parça
Deli gönlüm çıkmış burca
Nefsim büyümüş dağlarca
Benim işim,zora benzer.
Namazım yok yandı çıram
Her lokmama girdi haram
Ömür geçti,geldi sıram
Benim işim,zora benzer.
Hasret verem gibi bende
Kinle mecal koymaz tende
YAŞAR anlarsın ya sende
Benim işim,zora benzer.
14.05.1984

 

 

Telif Eseridir izinsiz kullanmayınız

 
 06

Bu sayının içindekiler bölümüne dönmek için tıklayınız

Bir önceki Sayfaya Gitmek İçin Tıklayınız!

 
Üzeyir Lokman ÇAYCI
Üzeyir Lokman ÇAYCI Hayat Hikayesi
KAMYON
Dört yol ağzından fırlayan bir kamyon
Duvarlarında şekillendi Konya’nın...
Bir görüntüsüdür bu
Zaman gibi
Yansıması içinde dünyanın...
Biraz iri
Biraz da kaba
Can simidi gibi girdi
Korkuların deryasına...
Gürültüden
Rengi değişti
Özünde sevgi olan bir gülün...
Bahçeydi yeri
Pazarın yazgısında
Anılardan acı bi

 

YAZARLARIMIZIN HAYAT HİKAYELERİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYARAK GİDİNİZ!

DİKKAT ; BU BİLGİLER TELİF ESERİ OLUP YAZARI VE YAYINEVİMDEN  İZİN ALINMADAN KULLANMAYINIZ!
YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN GARANTİSİ ALTINDADIR!

1

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

 Hukuka, Yasalara, Telif  ve Kişilik Haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir.

1

Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA KIYMETİ ARTAR!

214 SAYI 25 Aralık 2016 SAYIYA Gitmek İçin Tıklayınız!