Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM

Aşağıdaki dizinler ile tıklayarak üye olmadan sayfalara girebilir ve inceleyebilirsiniz!

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

 
ALFABETİK DİZİNDE İNCELEYECEĞİNİZ BİYOGRAFİYİ HARFİNİ TIKLAYINIZ! Sonra bakacağınız isme tıklayarak gidiniz!
SOYADI VEYA SOYADI KANUNUNDAN ÖNCE ADI İLE BAŞLAYAN ALFABETİK DİZİNDİR!

U HARFİ

UÇAR Hayri
ULUFE Dede
ULUSOY Ali Naki1
URBACIOĞLU Hacı Osman
URLU Hafız
URLU Hasan
USLU Abdulkadir (Kadriya)
USLU Salim
UTKU Turhan
UYSAL Ahmet
UYUŞUK Dede
UZEL Ümit
UZUNCA Gürsel
 
 
 
 
UÇAR Hayri 1933- <Şair>

SAYFA BAŞINA GİT

1933 tarihinde Çorum’da doğdu. Bazı sebeplerden dolayı ortaokul 2.sınıftan okulu terk etti. İki sene katip olarak çalıştı, Askerlik dönüşü Adliye Zabıt Katipliği ve Başkatipliğinde bulundu,1980 tarihinde emekli oldu. Şiirleri mahalli basında yayımlandı, bazı şiirleri Halk Ozanları tarafından bestelendi. Eseri: 1957 tarihinde yayınlanan Dilara adlı bir şiir kitabı vardı. Çorum’dan Sesler adlı şiir antolojisinde yedi şiiri. 14.yy. Günümüze Çorumlu Şairler antolojisinde yedi şiiri yayınlandı.
 

 

 

ULUFE Dede:

SAYFA BAŞINA GİT

Mecitözü Kayı köyünde yatmaktadır.
 
 
 
 
 
 
ULUSOY Ali Naki  1921-<Avukat-Milletvekili>

SAYFA BAŞINA GİT

1921 tarihinde Hacıbektaş’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı. 3.dönem Çorum Milletvekilliğinde buldu.
 

 

 

 

URBACIOĞLU Hacı Osman:Bakınız Hacı Osman

SAYFA BAŞINA GİT

 
 
 
 
 
 
URLU Hafız:Bakınız;Gevenci Arif

SAYFA BAŞINA GİT

 
 
 
 
 
URLU Hasan:

SAYFA BAŞINA GİT

Uğurludağ merkez ilçede yatmaktadır,
 
 

 

 

 
 
 
USLU Abdulkadir (Kadriya) 1869-1948<Şair>

SAYFA BAŞINA GİT

1869 tarihinde Çorum Osmancık’ta doğdu. Küçük yaşta medrese öğrenimi gördü. Şiire ve saz ’a düşkünlüğü ve babasının vefatı üzerine Kızıl Hasanoğlu Medresesindeki öğrenimini yarık bıraktı. 1893 tarihinde asker olarak İstanbul’a gitti, askerlik dönüşü Osmancık’a döndü,1895 tarihinde Çavuş rütbesiyle Osmancık Jandarma Komutanlığı yaptı,1909 tarihinde kendi isteği ile dava vekilliğine geçti. 1948 tarihinde Osmancık’ta vefat etti. Kadriya hem divan şairi hem saz şairidir, doğaçlama türünde usta olduğu, İzani ve Ceyhuni ile atışmaları bu türün güzel örnekleridir. Eserleri; Mevlud,1501 beyitlik el yazması Koyun Baba menkıbesi, Amasya’da basılmıştır. 14.yy. Günümüze Çorumlu Şairler antolojisinde, Mevlud’ün bir bölümü, Koyun Baba Menkıbesinden bir bölüm,Çorum hakkında bir mehdiye;Şanlı Çorum Şehri Merhaba ve Aşık Ceyhuni ile atışma yayımlandı.
 
 
 

USLU Salim <Sendikacı-Milletvekili>

SAYFA BAŞINA GİT

14 Kasım 1955'te Çorum Alaca'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Menşure'dir.Sendikacı, İşçi; Lise mezunudur.1976'da Hak-İş'in kuruluşu ile sendikal faaliyetlerine başladı. Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanlığı; Türkiye Kalp ve Akciğer Organ Nakli Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Sekreterliği; AB-Türkiye Ekonomik ve Sosyal Konsey Karma İstişare Komitesi Üyeliği ve Eş Başkanlığı görevlerinde bulundu. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikaları Konfederasyonu İcra Kurulu Üyeliği; ILO Cenevre Delegasyonu, Uluslararası Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türk Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türkiye Ekonomi ve Sosyal Etüdler Vakfı, Stratejik Düşünce Enstitüsü Yüksek İstişare Kurulu ve Beşiktaş Futbol Kulübü Genel Kurul Üyeliklerinin yanında Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı Kurucu Üyeliği ve Alaca Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri oldu. Uslu, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
 
 
 
 
UTKU Turhan 1939- <Mühendis-Müşavir-Öğretim Görevlisi-Milletvekili>

SAYFA BAŞINA GİT

1939 tarihinde Çorum Mecitözü’nde doğdu. İTÜ İnşaat Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur. Serbest Müşavir,Mühendislik,Ziraat,Mühendis ve Mimarlık Yüksek okullarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 4.dönem Çorum Milletvekilliği yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
UYSAL Ahmet 1925-1971<Öğretmen-Milletvekili>

SAYFA BAŞINA GİT

1925 tarihinde Çorum’da doğdu. İstanbul Ziraat Okulunu bitirdi. Ziraat Öğretmenliği,Konya Teknik Ziraat Müdürlü Çayır ve Mera Mütehassısı olarak çalıştı. 2.dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu. 23 Şubat 1971 tarihinde vefat etti.
 
 
 
 
 
 
UYUŞUK Dede :

SAYFA BAŞINA GİT

Kale mahallesi Veli paşa camisi civarında Velipaşa sokak no 5’deyol kenarında yatmaktadır. Yatırın ismini civardan sordumsa da bilene rastlayamadım. Uzuvlarında uyuşukluk olanların üç gün üst üste ziyaret ettiklerinde, Allah-u Teala’nın izniyle iyi olduklarını söylediler. Yatırın ismi kitapta geçtiği muhakkaktır. İsim ve mahallelerin yeni adları karşısında tespit edememiş olabilirim.
BENİM NOTUM:
Şimdi buraya açık otopark yapılmış Uyuşuk Dedenin Kabri meydanda etrafı parmaklıklı olarak durmakta idi.
 

 

 

 UZEL Ümit 1939-<Yazarımız>

SAYFA BAŞINA GİT

1939 yılında Çorum'da doğmuşum. İlkokulu,ortaokulu ve Öğretmen Okulunu Çorum'da okudum.  Bu arada ortaokulun son üç ayını Mecitözü'nde tamamladım ve oradan mezun oldum. İnsanın,insan  hayatı açısından düşünürsek,bu uzun zaman diliminde neyi istediğimi pek hatırlamıyorum. O günler,bugüne göre devlet memuru  olmanın avantajlarından ve popülerliğinden  daha  fazlaydı.  Belki ; hakim, doktor, mühendis ya da subay olmayı istemiş olabilirim. Ama Gönlüm, babamın serbest meslek sahibi olmasından da kaynaklansa gerekir,ticaret. 
Nitekim 1960  yılında Çorum İlköğretim okulunu  bitirip öğretmen  olduğumda,Ordu'nun yedek subay  fazlalığı nedeniyle  çıkan  bir yasa ile bizler son yedek subay olarak askere  alınmıştık. Aynı  yasa  bizi kıtaya değil,köylere öğretmen olarak atıyor ve askeri eğitimimizi yaz tatilinde  üç ay  yapıp  bitiriyorduk.  Bu görev çerçevesinde  ilk  yerim Sapaköy oluyordu. Daha sonra İskilip’te çalıştığım on yıl ile Çorum Merkez Halk Eğitimi Müdürlüğüm ile memuriyet hayatım bitiyor ve  1972 yılın da ticarete atılıyordum ve şu anda aralıksız 27 yıldır, baba mesleğine  devam  ediyor  ve oto yedek parçacılığı  yapıyorum. 
Mesleğimin  sağladığı avantajlar bölümüne şöyle cevap vermem gerekir:Önce, 12 yıl öğretmenlik. Bu mesleği  okuyucularıma  anlatmama bilmem gerek var mı ?  İnsan  oğlu, doğumundan  ölümüne kadar  öğrenme  ihtiyacı içinde olduğuna ve yaşadığı her gün yeni bir şey öğrendiğine göre,öğretmenliğin önemi  kendiliğin den  ortaya   çıkar.  Hele  benim gibi, ilkokul öğretmenliğimin yanında önce İskilip Ortaokulu,sonra  Lisesinde ek olarak  Beden   Eğitimi Öğretmenliği yapan bir insanın yıllar içinde binlerce öğrenci ile zaman,zaman karşılaştığında yaşadığı duygulu anlar daha iyi gösterir. Şu  anda  yaptığım  serbest  işe, daha başka avantajları ve zorlukları var. 
Gençlere  tavsiyem: Topluma nasıl yararlı olacak iseler,o yolu tutmaları. Çünkü asıl amaç insanın yaşadığı topluma bir şeyler verebilmesi.  Diğer soruları toplayıp,beraber cevap vermek istiyorum. Çünkü;bu soru yazarlıkla ilgili. Ben ise yazar değilim. Bu nedenle hoşgörünüzle soruları birleştireceğim. 
1985  yılında  Mesleki  Kuruluşumuz olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildim ve bu görev  tam  12  yıl  sürdü. İşte  bu yıllar içinde TSO daki  Başkanlığım  gereği çeşitli yerlerde konuşmacı  olarak  bulunmam,zaman zaman da gazete ve  dergilerde mesleki makaleler,yazılar yazdım. 
TSO  daki  görevimden  ayrıldıktan sonra Dost  Haber Gazetesinin ısrarlı davetine hayır diyemedim ve yedi ay kadar,haftada üç gün değişik konularda  makalelerim yayımlandı. Bu arada elinizdeki dergi yayın  hayatına  başlamak üzereydi. Tek  başına  büyük  heyecan ve özveriyle,belki biraz da  Don Kişot'ça  aylık  dergi  çıkarmayı düşünen  Mahmut Selim  Gürsel'e  içten içe acımama rağmen,azı ile katkıda bulunmayı  küçücük de olsa bir görev diye  düşündüm ve ara sıra yazdığım yazılarla,hiç de  hakkım  olmadığı  halde  "yazar" kadrosuna girdim. 
Herhangi bir konuda yazabilmenin tek şar tının  okumak olduğunu biliyorum. Bunun için de, insanın  ufak  yada  büyük kitaplığı olması gerekmekte,işte benim en çok gurur duyduğum yanım da bu. Kendi çapında iyi bir kitaplığım var.   Eşimin mesleği de  öğretmenlik.  İki kızımız var,her ikisi de bizler kadar okumaya meraklıdırlar sanıyorum,bir insanın çocuklarına bırakacağı en  iyi  miras da  bu  olsa gerekir. İşte,bizim de mutluluğumuz burada. Bu da bize yetiyor. 
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 

 UZUNCA Gürsel 1969- < Güreşci>

SAYFA BAŞINA GİT

1969 Çorum doğumlu güreşçimiz Gazi üniversitesi B.E.S.Y.O.'da  öğretim üyeliği yaptı.Milli takımlarımızda güreşti. Erdemir spor gençlik ve spor kulübü güreş takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.

SAYFA BAŞINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIP

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA KIYMETİ ARTAR!

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

DİKKAT ! BU BİLGİ TELİF ESERİ OLUP YAZARI VE YAYINEVİMİZDEN  İZİN ALINMADAN KULLANILMAMALIDIR
 
Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM
 Hukuka, Yasalara, Telif  ve Kişilik Haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir.

1