Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM

Aşağıdaki dizinler ile tıklayarak üye olmadan sayfalara girebilir ve inceleyebilirsiniz!

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

 
ALFABETİK DİZİNDE İNCELEYECEĞİNİZ BİYOGRAFİYİ HARFİNİ TIKLAYINIZ! Sonra bakacağınız isme tıklayarak gidiniz!
SOYADI VEYA SOYADI KANUNUNDAN ÖNCE ADI İLE BAŞLAYAN ALFABETİK DİZİNDİR!

G HARFİ

 
 
 
GALİP BEY<Çorum Mutasarrıfı>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Çorum 23 Mayıs-3 Ocak 1918 İ. Sabuncuoğlu Galip Bey için; Ermeni tehciri Galip Bey zamanında oldu.Çorum’ da Ermeniler 80 hane kadar bulunmakta idiler. Galip Bey’in tedbirleriyle bu 80 ha ne Ermeni burunları bile kanamadan Suriye’ye gönderilmişlerdir.

 

 

 
GARİB ABDULKERİM BABA :

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Sancaktar Mahallesinde Damaroğlu hanesinde yatmaktadır. Diğer ismi bilinmiyen biz zat da Helvacıoğlu hanesinde yatmaktadır.

 

 
 
GARİBCE DEDE :

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
İsmi bilinmemektedir. Gandistan (şimdiki Tabakhane) mahallesinde tabakhane yolu üze rinde ev bitişiğinde yatmaktadır.
*İLAVE* O mahallede bulunan Tombuşzade’lerin evinde türbesin de, birzat’da karşısında bulunan evde yatmaktadırlar.
 

 

 
 
GARİBCE DEDE:

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Ankara  yolundan  Alaca Höyük köyünün girişinde ,sol tarafta Karaosmanoğlu’nun evinin yakınlarında üstü  kapatılmamış  kabrinde yatmaktadır. Dileği olanlar mezarın karşısına geçerek dua ederler. Yusuf Şahih’den derlenmiştir.
 

 

 

 
GAZİ Beydilili (Mahlas) XVII. yy. <Şair>
 

 

XVII. yüzyılda Çorum’da yaşadı. IV. Murad’ın1538 tarihinde çıktığı İran Seferine katıldı. Bağdat Kuşatmasında bulundu. Asıl adı bulunamamıştır. 14. yy. Günümüze köyünde antolojisinde bir şiiri yayınlandı.
 
 
 

 

 
 GAZİ Zülfikar 1955- <Öğretmen-İl Başkanı-Milletvekili>
 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1955 tarihinde Çorum Osmancık Ağızsuyu köyünde doğdu. İlk okulu köyünde tamamladı. Çorum İmam Hatip Lisesini ve 1978 tarihinde Konya Yüksek İslâm Enstitüsü bitirdi. 1978-1980 tarihleri arasında Milli Selamet Partisi İl Gençlik Teşkilatı Başkanlığı,1980-1988 Konya Taşkent ve Bozkır’da öğretmenlik,Refah Partisi Konya İl Başkanlığı,Konya Metropol İnşaat A.Ş. ve asansör bakım ve imalat yapan Metropol Makine A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığında bulundu. 1995 tarihinde XX. Dönem Refah Partisi Çorum Milletvekili oldu.
 

 

 
 
GERÇELEBİOĞLU İbrahim Ethem H.1303-M.1963 <İslâm Bilgini>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Hicri 1303 tarihinde Çorum İskilip’te doğdu. İskilip Medresesinden icazet aldı. Enbiya zade Mehmed Hilmi,Müderris Mehmed Efendilerden dersler aldı. Ledün ilmine vakıftı. Milli Mücadelenin yapıldığı sıralarda Ankara Çubuk ve Kızılcahamam’da halkı irşatta bulunup,Milli Mücadelenin önemini anlatmıştır. 6 Şubat 1963 tarihinde Ankara’da vefat etti.
 

 

GEVENCİ Arif (Urlu Hafız) 1884-1950<İmam>

 

1884 tarihinde Çorum’da doğdu. Derslerini Hacı Hakkı Efendiden aldı. Ulu Camide bulunan medresede dersler verdi. Medreselerin kapatılmasından sonra bir ara Taş Han civarındaki dükkanda Mutaflık yaptı. Ulu Camiyeimam olarak atandı. Hatimle namaz kıldırırdı. 1930 tarihinde Çorum’da Dokumacılar Şirketini kuranlardandır,sonra şirketten ayrılmıştır. Astronomi,Kimya,Fizik ve Fen alanında bilgiye sahipti. 1950 tarihinde vefat etti.
 
 
 

 

 
 

 GEYLAN Ali Osman <Öğretmen-Yazarımız>
 

 

1949'un Temmuzunda  Osmancıkta  doğmuşum. İlk ve ortaokulu  Osmancık'ta  okuduktan sonra Çorum  İlköğretim okuluna  girdim. 1968- 1969  öğretim  yılında  Öğretmen Okulunu  bitirip Öğretmen olarak atandım. 
On iki  yıl  çeşitli köylerde,yedi  yıl  Osmancık   Merkez Koyunbaba  İlkokulunda   öğretmen, dokuz  yıl da   Osmancık Atatürk İlköğretim Okulunda Müdür olarak çalışarak 1989 yılında emekli oldum. 
Diyanet Vakfı Çorum Yayınevinde sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra ;şu anda yazı ve araştırmalarda bulunmaktayım. 
Dört çocuğunun birisi Felsefe Öğretmeni, biri Polis, ikisi üniversite öğrencisidir. 
Gençlik yıllarında atletizm,voleybol,futbol dallarında yoğun bir sporculuk hayatım vardır. Halen boş zamanlarını okumak yazmakla geçirmek Hayata bakış açım :"Dinlemeyi, anlamayı, konuşmaktan çok severim"
Mahalli basında yayınlanmakta ve Internet’te Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih Ve Edebiyat Dergisi’nde http://corumlu2000aylik.dergisi.info  , yazılarım yayınlanma devam etmektedir.
 
 

 

 
 
GÖÇER Besim 1915-<Milletvekili>
 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1915 tarihinde Ayaş’ta doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Beden eğitimi ve Coğrafya öğretmenliği,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcılığı yaptı. Halkçı Parti Kurucu Üyesidir. XVII. Dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu.
 

 

  GÖK Zeliha 1973- <Yazarımız>   

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
10 Ağustos 1973 Çorum doğumluyum. ilk ve orta dereceli öğretimimi sırası ile İnkılap ilköğretim ve Fatih lisesinde devam ettim okulu tamamlamadan bıraktım şuan halen açık lise derslerine devam ediyorum, 1990 yılının ekim ayında Çorum Bakkallar Ve Bayiler Odasında Genel Sekreter olarak göreve başladım. İki yıl aradan sonra Tekelin özelleşmesi ile kurulan Bak-Bay Gıda A.Ş. de satış temsilcisi olarak tekrar işe başladım şuan halen aynı şirkette çalıştım.
           Şiir yazmayı çocukluğumdan bu yana devam ettiriyor fakat zaman ayırmada güçlük çekiyorum. GÖK-KIZ Mahlasını kullanıyorum. Sayın Mahmut Selim Gürsel beyin desteği ile yazmaya tekrar başladım ve elimden geldiğince Sarı Çiğdem'le devam edeceğim.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   ve Aylık Şiir Antolojisi Dergisi'nde  http://ayliksiirantolojisi.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 
 
 
 
GÖKGÖZ Dr. Halis 1967-<Doktor-Karikatürist>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1967 tarihinde Çorum Alaca’da doğdu. İl ve orta okulu Çorum’da tamamladı. İstanbul Kuleli Lisesini kazanarak kaydını yaptırdı,kaydını bir süre sonra Çorum Lisesine getirterek liseyi bitirdi. Samsun Tıp Fakültesi mezunudur. Karikatüre 1985 tarihinde başladı. İlk karikatürleri Tıp Fakültesinin Mizah Dergisi Kılçıkta çıktı. Mizah dergilerinde karikatürleri çıkmaktadır.

 

 
 GÖKGÖZ Mustafa <Bilgisayar operatörü-Şair-Müzisyen>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
30 Temmuz 1971 de Çorum'da dünyaya geldim. İlk öğrenimimi Çorum Merkez Albayrak ilkokulu,Orta okulu Çorum Merkez İmam Hatip Lisesi Ortakısmı, Liseyi Çorum Merkez Atatürk Lisesi, Yüksek öğrenimimi ise Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümünde 1991 yılında tamamladım.  Şu anda Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi 3. sınıfta öğrenimimi sürdürmekteyim. 1991 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre Kayseri, Niğde, bulunan bazı öğretim kurumlarında bilgisayar öğretmenliği yaptım. 1993 yılında Çorum'da Gökgöz Bilgisayar'ı kurdum , o tarihten beri bu şirketle ticari faaliyetlerde bulunmaktayım. Programlama dilleri, veri tabanları ve web dizaynı konusunda uzman sayılırım. 2000 yılında bedelli askerlik görevimi Kütahya 2.Jandarma Er Eğitim Taburunda Jandarma Er olarak yaptım. 
Fanatik Fenerbahçe'li ve müzik tutkunuyum, bağlama, mızraplı ve yaylı tambur çalmakta, Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi T.S.M. korosunda görev yapmaktayım. Geçmişte bir süre yerel ve ulusal gazetelerde muhabir , köşe yazarı olarak çeşitli yazılar yazdım, bazı dergi ve gazetelerde şiirlerim yayınlanmıştır. 
Evli ve ikiz kız çocuk babasıyım. İngilizce biliyorum. 
Halen Liberal Demokrat Parti  Çorum İl Başkanlığı yaptım.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   ve Aylık Şiir Antolojisi Dergisi'nde  http://ayliksiirantolojisi.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 

 GÖRKEM Mustafa <Öğretmen-Yazar>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
01 Nisan 1965 tarihinde Çorum ili Merkez ilçe Ulukavak mahallesinde  doğmuşum. İlkokulu Albayrak ilkokulunda, ortaokulu Eti ortaokulunda, liseyi de Çorum Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1982-1984 yıllarında 19 Mayıs Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu Elektrik bölümünden mezun oldum. Daha sonraki yıllarda askerlik görevimi ifa ettim ve  öğretmenlik sınavı sonucunda 09/08/1989 tarihinde Adana ilinde öğretmen  olarak göreve başladım. 1,5 yıl Adana ilindeki görevimden sonra Amasya’ya tayin oldum. Amasya’da görevime 06/03/1991 tarihinde Mesleki Eğitim Merkezi’nde başladım.
03/09/1991 ile 31/08/2004  tarihleri arasında Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdüm. Halen aynı okulda Elektrik bölüm öğretmeni olarak görev yapmaktayım.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info  çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 

GÜL Baba :

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
İsmi bilinmemektedir. Hacı Receb (şimdiki Yeniyol) mahallesinde Hacı Mustafa’nın evinde ahşabdan türbesinde yatmaktadır. Hayvanların memelerinde peyda olan kabrinin toprağından su ile sürüldüğünde şifa buldukları denenmiştir
 
 

 

 
GÜLBABA TÜRBESİ:

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
İskilip Merkez İlçede bulunmaktadır.
 

 

 
GÜLER Abdurrahman 1931-<Avukat-Milletvekili>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1931 tarihinde Çorum İskilip’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı.1,2 ve 3. Dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu.
 
 
 

 

 

GÜLŞENİ Hacı Mehmed Efendi :

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Burhan Kethüda (şimdiki Yavruturna ) mahallesinde Hamal oğlu’nun evinde yatmaktadır.
 
 
 

 

 
 GÜLTEPE Şükrü <Yazarımız>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
Çorum Merkez Ahmatoğlan köyünde 05,02,1950 yılında doğdu. Ilk okulu  köyünde tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Çorum’da yaptı. Askerlik dönüşünde 06,04,1974 tarihinde Çorum Ortaköy ilçesinde göreve başladı. 20,07,1974 tarihinde Kıbrıs Çıkartmaları için ihtiyat olarak askere alındı. 
Bu görevden dönünce aynı görevde çalıştı. Çorum Merkez İlçe adliyesinde bir müddet çalıştıktan sonra emekli oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   ve Aylık Şiir Antolojisi Dergisi'nde  http://ayliksiirantolojisi.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 

 
GÜMÜŞ Şükrü 1948-1984<Öğretmen-Romancı>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1948 tarihinde Çorum Göcenovacığı köyünde doğdu. İlk okulu köyünde bitirdi. Parasız yatılı olarak orta öğrenimini ve Çorum İlk Öğretmen Okulunu 1968 tarihinde bitirdi. Gönüllü öğretmen olarak Hakkari’de görev aldı. Romanı Zap Boylarını Hakkari’nin Galitan köyünde yazdı. Romanı ile 1974 tarihinde Milliyet Roman Yarışmasına katıldı ve başarı ödülünü aldı. Romana Milliyet yayınlarınca bastırıldı. Çorum yerel basında,sanat olayı. Türkiye yazıları ve Kıyı gibi sanat edebiyat dergilerinde yazıları çıktı. Çorum Merkez Hürriyet İlk Okulunda öğretmen iken 28 Ağustos 1984 tarihinde kan kanserine yenilerek vefat etti. 1988 tarihinde Zap Boyları romanı 2.kez basıldı. Basılmamış,Topal Karınca isimli bir romanı,bir kitap oluşturacak kadar hikayeleri vardır. 
 

 

 

 GÜNDAY Derviş, <Milletvekili-Sendikacı>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
20 Ağustos 1941'de Çorum'da doğdu. Babasının adı Cafer, annesinin adı Zehra'dır. Ağır İş Makineleri Operatörü; Astsubay İstihkâm Okulu'nu bitirdi. Ankara Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı olarak görev yaptı. Avrupa Sanatkârlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (UEAPME) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Üyeliği, Ekonomik ve Sosyal Konsey Üyeliği, KOSGEB İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Yılın Sivil Toplum Lideri Ödülü ve Genel Kurmay Başkanlığı Hizmet Ödülü'nü aldı. Günday, evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
 
 

 

 GÜNALTAY Şükrü 1937- <Ressam-Şair>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1937yılında Çorum’un Ululkavak Mahallesi,Osmancık Caddesi 101 nolu ahşap bir evde doğdum. 4 yaşında geçirmiş olduğum elim bir kaza neticesinde sol omuzu mu,omuz mafsalından kaybettim. İlk okulu Cumhuriyet İlkokulunda bitirdim. Rahmetli Fevziye Arna öğretmenimiz,hem de okul müdürümüz idi,Allah Rahmet eylesin. Bizleri yetişmesine çok emek verdi. Orta tahsilimi
Çorum’da okudum. 1950-yılında babamı kaybettim. Tahsilimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. Fakir bir aile idik. Babam çok çalışkan ve titiz bir adamdı. Tahsili yoktu fakat ileri görüşlüydü. Ta ilkokulda iken öğretmen olmayı kafama koymuştum. 1951 yılından 1959 yılları arasında Çorum’un merkez köylerinde sırasıyla;Çağsak, Divanıkebir,Karasar, Çamlıca köylerinde öğretmen vekili olarak çalıştım. 1960 yılında Çorum’da şimdiki ismi Hasan Paşa kütüphanesine atandım. Bu kütüphane Çorum Belediye Binasının batı kapısı girişindeydi. Allah Rahmet Eylesin Müdürümüz İlhan Erdemli idi. Çalışkan,disiplinli bir insandı. 1962-1963 de Piribaba Çamlığı arkasındaki binaya yani Hasan Paşa Kütüphanesine taşındık. 1964 yılında merkez Faik Tonguç Çocuk Kütüphanesi açıldı. Buraya atandım. Tam 40 yıl 6 ay çalıştıktan sonra 15 Temmuz 2000 yılında emekliye ayrıldım. 
Evli ve üç çocuk babasıyım. Üç çocuğum da yüksek tahsilli kamu hizmetinde görev yapmaktadırlar. Şiir yazmayı ve resim yapmayı çok seviyorum. Yağlı boya tablolarımın çoğunu sattım. 2 şiir defterim var. Zaman zaman yazıyorum. Boş zamanlarımda kitap okuyor,geziyorum. Böylece hayatı devam ettiriyorum. 
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   ve Aylık Şiir Antolojisi Dergisi'nde  http://ayliksiirantolojisi.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 

 GÜNDOĞAR Mehmet <Öğretmen-Şair>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1932 yılında Çorum İline bağlı Çıkrık Köyünde doğmuşum. Çıkrık Köyü benim ata yurdumdur. Babam,dedem,daha büyük dedelerim hep burada doğmuş,burada yaşamışlar. 
Çocukluk yıllarımda babam,çiftçilik yapardı. Ben de  onun en yakın yardımcısıydım. Bu nedenle çiftçiliğin en ince ayrıntılarını babamdan öğrenmiştim. İlkokulu köyümde Çıkrık Bölge İlkokulunda bitirdim. O yıllar çevredeki  okulu   olmayan  köylerden de, okulumuza  öğrenci  gelirdi. Bu nedenle sınıflarımız kalabaydı.  Her  sınıfın bir öğret meni vardı. 
İlkokuldan  sonra Ladik Akpınar Köy Enstitüsüne gönderildim. 1951 yılında bu okulu bitirerek öğretmen oldum. İlk öğretmenliğime Amasya'nın Kovay Köyünde başladım. Birisi kız,dört çocuğum oldu. Hepsini yuvadan uçurdum. 
1965 yılına kadar çeşitli köylerde tek başına  öğretmenlik  yaptım  bu okulların hem baş öğretmeni,hem  beş  öğretmeniydim. 1965 de kıdem ve  başarılarımdan  sıram geldiği için Çorum Merkez Bahçelievler  İlkokuluna  atandım.  Diyebilirim ki; öğretmenliğimin en güzel yılları bu okulda geçti. Öğretmenliğimin ve çabalarımın meyvelerini bu okulda  görmeye  başladım.  Şu günlerde bile duyup,başarılarıyla iftihar ettiğim öğrencilerimin hepsi de,bu okuldan. Tabii,onların başarılarının nedeni kendi  emeklerinin  karşılığıysa da, gene de  bir zamanlar benim öğrencim olmalarından haklı olarak kendime de bir gurur payı çıkarsam haksız sayılmam.  Yirmi  yedi yıllık öğretmenken,şahsi birtakım nedenlerden ötürü  1978  yılı sonlarına doğru emekliye ayrıldım.  Ama  çok  mutsuz oldum. Zira bir türlü öğretmenliği üzerimden koparıp atamıyordum. Tam on dört yıl  gece rüyalarımda en az, haftanın dört  gününde  bir yerlerde öğretmenlik yaptım.1980  yılında, yedek    subaylığımdan   tanıdığım batıya (İzmir'e) göçüp yerleştim. 1990 lı yılların  başında,Anadolu Üniversitesinin Eğitim Açıköğretim  Fakültesinin ön  lisansını   tamamlayarak 1991 de öğretmenliğe tekrar döndüm. Bu yeniden başlayış;benim için ikinci bir bahar oldu. ,23 Ekim 1996 tarihinde Karşıyaka Evrenpaşa İlkokulundan ikinci kez emekliye ayrıldım.    Böylece  devletime otuz bir buçuk yıla yakın hizmet etmiş oldum. 
İlk okul  yıllarında   köyümüzde  amcalarımın  arkadaşı, harbiye  okulu  öğrencisi bir  genç  gelmişti. Ona hayran olmuş,  subay  olmayı; hatta pilot olmaya heveslenmiştim. Ama kısmette öğret men olmak varmış. Tekrar dünyaya  gelme  imkanım olsaydı,her  defasında gene öğretmenliği seçmekte hiç  ikilem  göstermezdim.  Öğretmenlikten emekli olduktan sonra, çeşitli işlere girdim, çıktım.  Bakkallıktan, piyango bileti satıcılığına,şehir içi otobüs  servisi  yazıhanesindeki telefon başı beklemekten, restoranta kasa fişi kesmeye  kadar  farklı işlerde  çalıştım. Bunlardan hiçbirini öğretmenlik  kadar onurlandırıcı değildi. Sevemedim hiçbirini. 
Öğretmenlik ; iyi bir  insan olmak,iyi bir insan yetiştirmek  sanatıdır.  Böyle  onurlu mesleğin bence dört tane anahtarı vardır: Sevgi, sabır, hoşgörü ve özveridir. Eğer insan;çocuğu sevmiyorsa, sabırlı davranıp,hoşgörülü davranamıyorsa,öğretmen  olmasın derim.  Tabii  bunu söylerken öğretmenin bilgi,kültür ve eğitimcilik kapasitesine değinmek  istemiyorum. Okulda  okurken;Balıkesirli bir öğretmenimiz vardı.  Meslek dersi öğretmenimizdi Ziya  Kozan. " Oğlum öğretmen  olmayın, öğreten  olun !" derdi. İnsan  öğretmenliği seçmişse " öğreten "olmalı. Zira öğretmenlik" bir tanrı mesleğidir.” 
Ta ; okul yıllarından bu yana şiir yazmaya çalıştım.  Hemen ,hemen her   konuda şiirler yazdım  Bu şiirlerimin birkaçı ilk  kez  yedek  subaylığım  sırasında Edremit'in Körfez Gazetesinde yayımlandı.1996 yılında "Osmanlı  Padişahları Kendini Anlatıyor" başlığı altında ders  için  şiir  diliyle padişahları konuşturdum. Diğer bazı şiirlerimle birlikte Çorum Yenigün Gazetesirde  yayımlandı. 
Kardeşim;Eğitimci Yazar Muzaffer Gündoğar'ın teşvikiyle öykü ve roman denemelerine başladım. 1997-1998 de ilk roman denemem "Nar Çiçekleri "  Çorum  Haber  Gazetesinde yayımlandı. Okuyucularım  tarafından ilgiyle okunduğu söylenildi. Bundan cesaret alarak," Şarapnel " isimli roman denememi yaptım. Halen Çorum Haber Gazetesinde  yayını  sürmektedir. Bu arada bazı öykülerimden  bir  kaçı da yayımlanmıştır. Yazdıklarımdan dolayı bir ödül almışlığım yoktur. 
 İdealsiz kişi olmaz. Muhakkak ki;her insanın  gerçekleşmesini  istediği bir ideali vardır. Benim idealim de yazdığım  şiirlerimi, öykülerimi, romanlarımı  yayımlayarak  kitap haline getirmektir. 
Çıkarmış olduğunuz "Çorumlu 2000" isimli derginizin bazı sayıları kardeşim Muzaffer Gündoğar  vasıtasıyla  bana  ulaştırıldı.  Yaptığınız bu çalışmaları, Çorum'umuz ve   Çorumlu kardeşlerimiz açısından  büyük  bir  değer  taşımaktadır. Bu çalışmalarınızı taktir ve övgüye değer niteliktedir. Teşekkür eder,bu başarıyı daha uzun yıllar sürdürmenizi dilerim. 
Saygılarımla 
        Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   çalışmaları yayınlanmıştır.
 

 

 
 GÜNDOĞAR Muzaffer -<Öğretmen-Şair>

 

SAYFA BAŞINA GİT

 
1942  yılında  Çorum'un  Çıkrık  Köyünde doğmuşum. İlkokulu  köyümde, ortaokulu Çorum' da bitirdim.  Ekonomik   olanaksızlıklar  nedeniyle öğrenimimi  sürdüremedim. 1961 de geçici öğretmenlik sınavı açıldı. Girdim  ve  kazandım.  İki  ay kurs sonrası yeniden bir sınavdan geçtik.  Onu da başardım.  Yazar  Adnan  Binyazar da kurs öğretmenlerimiz arasındaydı.  İki yıl  geçici öğretmenlik yaptıktan  sonra  Çorum  İlköğretmen Okulunu,ardından AÖF. E.Ön L. Programını tamamladım.  Çorum  Merkez ,Mecitözü, Sungurlu ilçesi köy okullarında;Çorum Merkez Dumlupınar ile Milli Eğitim Vakıf ilkokullarında sınıf öğretmenliği yaptım. 30 yılı aşkın  bir  süre  öğretmenlik  yaptıktan sonra 1994 yılında emekli oldum. 
Henüz  ilkokul  sıralarındayken  öğretmen olan büyük ağabeyime özenerek öğretmen olmayı düşlemişimdir. Ortaokuldan  sonra  yarım kalan eğitimimi  Çorum İlköğretmen Okulunu  dışarıdan sınav verip bitirip bu düşümü gerçekleştirdim, öğretmen oldum. 
Yazı  yazmaya beni  kimse teşvik etmedi. Zaten teşvikle de yazı  yazılacağını  sanmıyorum. Yazmak bir yetenek işidir,bir birikim işidir. Bu yetenekse doğuştan gelir,çok çalışmakla gelişir.Yalnız bu arada köy enstitüsü çıkışlı ağabeyime özendiğimi, onun  gibi şiir yazmaya heves ettiğimi söylemeliyim. 
İlk şiirlerim 1966 yılında Çorum Yedigün Gazetesinde yayımlandı. Bu günkü yazarlığımın temelinde eğitimciliğimin büyük payı vardır.   Öğretmenler  Günü  nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüklerince açılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında derecelerim  var.   Ayrıca 1996 yılında Çorum  Belediyesi Başkanlığınca  "Çorum Eğitim Kültür ve Sanat Hayatına Katkılarım  Nedeniyle", 1997 de  M.E.M.,  Okul Koruma derneği eğitim ve dernek çalışmalarım nedeniyle,1998 de Cumhuriyetin 75. Yılı kutlama etkinlikleri içinde Çorum Eğitim Hizmetleri A.Ş.ince "Sanat ve Kültüre Katkılarım" nedeniyle plaketle ödüllendirildim. Hayatta  idealsiz insan yoktur sanıyorum. Elbette benim de  gerçekleştirdiğim ve ileride gerçekleştirmeyi  hedeflediğim ideallerim var.  Kitaplaşan 8  dosyam bu   ideallerden bölümüdür.  Bir  eğitimci  yazar  olarak  ülke kültürüne karınca kararınca katkıda bulunmak istiyorum. Bunun içinde ürettiklerimin kitaplaşarak okur katına ulaşması en büyük idealimdir. Bugüne değin yayımlanmış 8 kitabım vardır. Bunlar : Şiir Diliyle Serisinden Nasrettin Hoca Fıkraları  1,2,3,  Lafonten Masalları 1,2, Ezop Masalları 1,2,3,Halk Öykü ve Masalları ve Oğlanuçuran adlı öykü kitaplarıdır. Daha sırada 20 civarında dosyam kitaplaşmayı beklemektedir. Edebiyatın birçok türünde yazılar üretiyorum. Bunlar : şiir, öykü ,masal, deneme, inceleme,araştırma ve tanıtım türündedir. Bir romanım da bitme aşamasındadır. 
Bugünedeğin  yerel gazetelerle,Karabük Bölgesinin Sesi, Devrek'te Devrek Postası,Kök,Kıyı, Karşı,Halkevi,Eğitim-iş, Türkiye Çocuk Dergilerinde şiir,öykü,anı  ve   tanıtım  türünde yazılarım çıktı . Yerel  dergilerden Tohum,Yazılıkaya,Çorum Çevre ve  Çorum 2000'de  yazılarım  yayımlandı. Sayın Abdullah Ercan'ın hazırladığı 14.Yüzyıldan Günümüze Çorumlu Şairler kitabından 7 şiirimle, ayrıca Risale yayınları arasında çıkan İhsan Işık'ın hazırladığı Yazarlar Sözlüğü'nde yaşam öyküm ve sanatçı kimliğimle yer aldım. 
Zonguldak'ın Devrek İlçesinde Baston Kül tür Şenliğine 1992 yılı Temmuzunda çağrılı olarak katıldım.  1995'te İstanbul'da  Uluslar  arası Kitap Fuarı'na (TÜYAP) katıldım. Edebiyatçılar Derneği Standında  kitaplarımı  imzaladım  yine 1996  yılı Mayısında  Ankara'da  Uluslar arası Kitap Fuarında (TÜYAP)  imza  gününe  katıldım.   Kitaplarım okurlarla buluştu. 
Trabzon'daki Kıyı Dergisi tarafından konulan Şükrü Gümüş Roman Ödülü Töreninin Çorum’da gerçekleştirilmesine öncülük ettim. 12.11.1994 günü Kıyı Dergisi Sanat Yönetmeni şair,yazar Ahmet Özer'şair İbrahim Dizman,yazar Mahmut Makal,İrfan Yalçın ve Şükrü Gümüş Roman Ödülünü kazanan Murat Tuncel katılan sanatçılardır
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır

 

 

SAYFA BAŞINA GİT

Hüseyin Hüsnü GÜREL  <İnşaat Mühendisi Yazar>  1930- 06 Şubat 2011

06 Şubat 2011 Tarihinde vefat etmiştir. Gürsel Yayınevi sahibi olarak Allah C.C. Geçmişi için af ve Rahmet dilerim.

1930 Erzincan doğumlu. 1942 yılında Malatya Cumhuriyet İlkokulu'nu, 1945 yılında Erzincan Ortaokulu'nu, 1948 yılında Erzurum Lisesi'ni bitirdi. 1953 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1953-1954 yıllarında İller Bankası Kontrollük Hizmetlerinde 1 yıl, 1955-1959 yılları arasında serbest Mühendislik proje faaliyetleri, 1959 yılında Askerlik görevi. 1960 yılında İstanbul'da NATO inşaatları kontrollüğü, 1961-1965 yıllarında DSİ Erzincan 82. Şube Baş Mühendisliği görevlerinde bulundu. 1966-1970 arası Müteahhitlik ve taşeronluk işleri ve 1970'den itibaren de Krom ve Kömür madenleri işletme faaliyetinde bulundu. Hüryapı Sanayii ve Ticaret Limitet Şirketi'nin kurucusu ve hissedarı. Evli İki çocuk babası.

  •  Yayınevimizin basılmış ve sanal yayınlanmış dergilerinde yazıları bulunmaktadır.

  •  

     
     
    GÜRKAN Coşkun Komet’e Bakınız

    SAYFA BAŞINA GİT

     

     

     
    GÜRLER M. Fahrettin 1943- <Müzisyen-Şair>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    1943 tarihinde Merzifon’da doğdu. İlk orta ve lise 1.sınıfı Tokat’ta okudu,Gazi Eğitim bölümü Alman asılı hocası Eduard Zuckmeir’in ilgisini çekerek bu hocanın yaz derslerine katıldı. Liseyi Adana ve Çorum’da tamamladı. Tarım Bakanlığına bağlı Çorum’da bulunan çiftlikte memuriyete başladı. Çorum Halk Eğitim Merkezinde solfej ve enstrüman dersleri verdi. 1972 tarihinde Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Çorum İmam Hatip Lisesi Türk Müziği ve dini müzik okuttu. Çorum’da bir ara Mali Müşavirlik yaptı, Kırıkkale’de özel sektöre ait bir sanayi kuruluşunun muhasebe müdürlüğünde bulundu. Buradan emekli olduktan sonra, Kırıkkale SMM Müşavirler Odası Başkanı olarak çalışmaktadır. Ulu Çınar ve Gölgesi isimli bir şiir kitabı bulunmaktadır.
     
     

     

    GÜRSEL ABDULMUTTALİP USTA: 1873 -?

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
     
    Çorum’da doğmuş,babası ile birlikte çalışmıştır. Ağaç işlerinin oymacılık dalında çalışmış,bir çok yapıları ağaç oyma işleri ile süslemiştir. ,Azap Ahmet sokağında bulunan Yalçınların mülkiyetindeki konak, Kütüphane olarak Çorum halkı yapılan ve halen Belediye binası olarak kullanılan taş bina, İskilip’te bir köprü,Ulu Caminin son cemaatinin ahşap işleri,Amasya Hamamözü İlçesinde bulunan caminin ahşap minberi Abdulmuttalip ustanın eserlerindendir. Çorum’da vefat etmiştir. 
     

     

     

    GÜRSEL MAHMUT : 1843-1919 <Usta>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    Mahmut ustanın lakabı Börekçioğlu ve Kamidoğlu olarak anırmaktaydı. Soyadı Kanunu çıkınca , Mahmud ustanın çocukları GÜRSEL soyadını aldılar. Mahmut ustanın kardeşinin çocukları da Börekçioğlu soyadını aldı. Çorum’da bulunan ve koruma altına alınan bir kısım resmi ve kurumların ve şahısların mülkiyetinde bulunan binaların yapımı ve planları Mahmut usta ve oğullarının Abdulmuttalip ve Hüseyin ustalar tarafından yapılmıştır. Bunlardan bazıları: İstiklâl İlk okulu,Ulu Cemi’nin son cemaati,Velipaşa Han’ı, Eski Ziraat Mektebi bu binalar Hacı Mahmut usta tarafından yapılmıştır. Mahmut ustanın doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. 1919 tarihinde Çorum’da vefat etti en küçük oğlu olan Rahmetli babam söylemişti.
     
     
     
     
     

     

     
     GÜRSEL HÜSEYİN USTA: 1875-11-03-1933

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
     
    1875 tarihinde Çorum’da doğdu. Ustalığı abisinden öğrendi. Bursa'da Mimarlık eğitimi gördü. 1928-1930 tarihleri arasında Çorum Belediyesinde İmar işlerinin baş ustası olarak çalıştı. Belediye imar için açtığı yolların açılmasında büyük katkıları vardır. Yeni yıkılarak Çorum Kütür Sitesi adı altında yapılan binanın yerinde bulunan eski doğum evi binası onun eseriydi.27 yaşında 11-03-1933 tarihinde vefat etti.
     

     

     

    GÜRSEL Mahmut Selim 1947- <İdareci-Yayıncı-Yazar-Şair-Tiyatro yazarı>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

    1947 tarihinde babamın subay olarak bulunduğu Erzurum'da bir at arabasında doğum evine giderken doğmuşum. Babam Eminsu Ali Rıza Gürsel, annem ise Fahriye hanımefendi idi.
    İlkokula İskenderun'da başladım. Ankara' da bitirdim. Ankara Yenimahalle Ortaokulunun birinci sömestrsinde babamın emekli olmasından dolayı 1960 yılında Çorum'a gelince Atatürk Ortaokuluna devam ettim. Babamın "oku da oğlum ceketimi satar seni okuturum" diyerek bana yaptığı nasihatleri ters tepki yaptı. İlkokul sıralarında okuyarak pilot olmanın düşlerini kurardım. Bu hayalim gerçekleşmedi. Babamın baskısı karşısında babama okumuyorum diyerek okulu birinci sınıfta bıraktım. Marangoz çırağı olarak Azmi Başar ustanın yanına girdim. Askere gidene kadar ustanın yanında çalıştım. 1967 tarihin de askerlik dönüşü, 28 Mart 1969 Ankara Emniyet Müdürlüğüne teknisyen olarak göreve başladım. Ortaokulu dışarıdan 2 yılda bitirdim 09 Ekim 1972 tarihinde polis memuru olarak Ankara'da altıncı şube ve kara kollarda çalıştım. 16 Eylül 1973 tarihinde Selma (Kurşuncu) Hanımefendi ile evlendim. 10 Temmuz 1978 yılında ayında naklen Çorum İl Halk Kütüphanesine Memur olarak geçtim. Dışarıdan Çorum Ticaret Lisesini iki yılda bitirdim. Kendi kendime Osmanlıcayı öğrenmeye uğraştım, Hat sanatı ile biraz ilgilendim 150 ye yakın Ser levham var, Çorum Güzel Sanatlar Galerisinde ve Kütüphane salonlarında bu levhaları sergiledim. 03 Ağustos 1988 tarihinde İl Halk Kütüphanesi Müdür yardımcılığına atandım.
    1990 tarihinde ilk kitabım olan Dewey Onlu Tasnif isimli kütüphanelerdeki kitapların tasnifi yapılan kitabı 10 yıllık bir araştırma ve çalışma iye "Alfabetik Onlu Tasnif Fihristi (Dewey)" kitap haline getirip Kültür Bakanlığına sundum. Kitabımdan Türkiye'deki bütün kütüphanelere dağıtılmak üzere 1000 adet satın aldılar.
    Marangozluk,oymacılık, polis memurluğu,memurluk ve idarecilik yaptım. Her çalıştığım meslekte çeşitli önemli olaylar oldu ise de son çalıştığım kurumda bence en önemli bir hatıramı anlatmak istiyorum: Kütüphanedeki çalışmalarım ve " El Yazması Kitapların Çorum'da kalması için verdiğim çabalar neticesinde Bitlis Tatvan’a tayin edilme olayım beni çok yıktı. Fakat bu üzüntümün boş olduğunu zamanla gördüm. Rabb’imin izni ile Hacca gitmek nasip oldu, iki kitap daha yayımladım ve elinizde bulunan bu derginin çıkmasına vesile oldum. Mesleklerin insanlara sağladığı maddi avantaj olarak,evinizi geçindirecek,namerde muhtaç etmeyecek avantajından başka,manevi olarak;sizin yaptığınız işlerle ilgili karşılaştığınız problemleri değerlendirirseniz avantajların neler olabileceğini hayat okulundan öğrenmiş oldum.
    1993 yılında Türkiye'deki bütün kütüphanelerde bulunan " El Yazması " kitapların Ankara Milli Kütüphanesine toplanma kararı veren Kültür Bakanlığına karşı Çorumlu hemşerilerimi haber dar ettim, mahalli radyodan ve gazeteler ile parti il Başkanlarını ile Millet Vekilimiz Adnan Türkoğlu ve Belediye Başkanımız rahmetli Turan Kılıççıolu'nun destekleri ve diğer kuruluşların da katkısı ile "El Yazma kitapları" Çorum'da kaldı. Açık öğretim için üniversite sınavlarına girip kazandım. İkinci sınıfta iken Çorum'a tam teşekküllü bilgisayar ortamında bir kütüphane kazandırmaktır. Yazma kitapların korunması ve Çorum'da kalması için yaptığım girişimim yüzünden 25 Nisan 1994 tarihinde Tatvan Bitlis'e Müdür olarak tayinim çıktı, tayin edildiğim yere gitmeyerek emekliliğimi istedim.
    1994 Tarihinde nasip oldu eşimle birlikte Hacı olduk.
    27 Mayıs 1998 tarihinde Çorum'da ilk Kültür Bakanlığından tescilli "Gürsel Yayınevi" tarafımdan açıldı.
    Yazı yazmaya beni kimse teşvik etmedi Kütüphane için hazırladığım kitap beni yazmaya teşvik etti. Yazılarım mahalli basında yayımlandı. Yazılarımdan dolayı bir ödül almadım; fakat kitapları ve bu dergi benim için en büyük ödüldür.
    Yayımlanmış çalışmalarım:
    " Alfabetik Onlu Tasnif Fihristi (Dewey) Haziran 1991 ",
    "Çorum 97 1997"
    "Çorum'da Yatan Meşhur Yatırlar Haziran 1997- 2. basım 1998",
    " Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih Ve Edebiyat Dergisi Temmuz 1998,
    " Sarı Çiğdem Şiir Defteri Mart 2002" ,
    “Çorum 2002” adlı basılmış çalışmalarım bulunmaktadır.
    "Menakıb-ı Koyun Baba 2004"
    "Çorum Yemekleri 2004 Eşimin Çalışması"
    "Hacım Ağustos 2007"
    "Çorumlular ve Çorum'a Hizmet Edenler Temmuz 2008" Bakanlığa sunulmuş;"Alfabetik Türk ve Yabancı Yazarlar Fihristi" ve "Ne Nerede Başlıklı Arama Fihristi" basım için hazır beklemektedir. Yazılarım daha çok araştırma dalı ile makale türüdür. Tiyatro çalışmalarım, şiir ve hikâye denemelerim bulunmaktadır.   Şu anda dergimde yazılarım çıkıyor. Benim okuyucularıma diyeceklerim şudur ki. Doğru bildiğiniz konuları savunun. Bu savunmanız size belki tepkiler getirecektir. Bu tepkileri inceleyerek doğru olup olmadığını araştırın.
     

     

     

     
      GÜRSEL Selma 1954  <Yazar>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    1954 tarihinde Çorum’da doğdum. Babamın adı Mustafa Kurşuncu,annemin adı ise Memnune Kurşuncu idi. Ben ailenin 2.çocuğuyum. Annem17 çocuk içinde bizim yaşamamızdan dolayı el bebek, gül bebek büyüttü. İlkokulu Çorum eski ismi Yirmi Yedi Mayıs İlkokulunda 1966 tarihinde bitirdim.
    16    16ylül 1973 tarihide Mahmut Selim Gürsel ile evlendim. Ankara’ya gelin gittim. Okumayı çok seviyordum. Bol bol kitap okur,kendi kendimi yetiştirmeye çalışırdım. Beyimin tayini nedeni ile 6 sene sonra doğmuş olduğum şehre geri geldik.
    1994 tarihinde beyim emekli olunca beraberce 1995 tarihinde Hacca gittik.
    1996 tarihinde eşim “1997 ÇORUM” adlı çalışması için benden geleneksel yemeklerimizi yazmamı istedi. Bende anneme ve diğer büyüklerime danışarak  ismi geçen kitapta Çorum’a ait yemekleri derledim. Ayrıca kap kacak, giyim ve kuşam bölümüne eşime yardım ettim. Yemek bölümü aceleye geldiği için ölçülerini yazmaya fırsat bulamadıysan da beyimin terfikiyle “Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi”nde aylık olarak o yemekleri ölçülü olmak üzere yayınlıyorum.
    1998 tarihinde beyim Gürsel Yayınevini açtı. Ona elimden gelen manevi destekte bulundum. Halen derginin çıkması için elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum. 2001 yılında eşimin “Çorumlu Teke Tek 1. ve 2. El Reklam ve Tanıtım Gazetesi”nin çıkması için yardımda bulunuyorum.
    “Çorum Yemekleri” İsimli kitabım yayınlandı. Bu kitabın tamamı: http://yemeklerimiz.buadresim.com sitemde yayınlanmakta Ayrıca Çorumlu 2000 Dergisinde yayınlanan yemeklerimi de http://yemekler.buadresim.com sitemde yayınlanmaktadır
     

     

     

     

     GÜRSEL Yakup 1905-1985 <Bankacı-Milletvekili>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    1905 tarihinde Çorum’da doğdu. İdadiyi bitirince Ziraat Bankasında memuriyet ve Ziraat Bankası Merkez Müdürlüğü yaptı. X. ve XI. Dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu. Demokrat Partinin kapatılması nedeniyle Yassı ada’ da yargılandı. Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığında bulundu. 18 Kasım 1985 tarihinde Ankara’da vefat etti.
     

     

     
    GÜRSEL Yalçın <Bankacı-Ressami>  1949-

    SAYFA BAŞINA GİT

    1949 Çorum doğumlu. Vakıfbank'dan 1998 yılında şube müdürü olarak emekli oldu. Bu sürede amatörce resim çalışmalarını sürdürdü.
    Emekli olduğu yıldan itibaren A.D.G.S. Galerisinde resim çalışmasına devam etti. Mustafa DULDA Atölyesinde 6 yıl resim çalışmalarına katıldı. Ç.Üniversitesi Resim Bölümü Fakültesi Ögr.üyesi Doç. Mustafa OKAN' ın sanat bilgilerinden istifade etti. International watercolor society ve Adana Ressamlar Derneği üyesi olup,Yönetim kurulunda 4 yıl.hizmette bulundu.İlk okullar arası resim yarışmalarında seçci kurulda görev aldı, Teşekkür Belgeleri: Adana B.Şehir Belediyesi , ,Uşak Belediyesi, Adana Altın Koza, Adana Valiliği, Adana Ressamlar Dernegi, Vakıfbank, Diyarbakır Kalkınma Geliştirme vakfı, Mitat Topal Resim Yar.v.s. Teşekkür Belgesi olup Çeşitli Banka ve Siğorta şirketleri kollks. eserler mevcuttur. Resim çalışmalarını Adana da kendi atölyesinde sürdürmektedir. Şimdiye kadar 10 kişisel 41karma resim sergilerine katıldı. KİŞİSEL SERGİLERİ. 2003 yılı Adana Çimento Sanat. Gal. 2004 yılı Vakıfbank Adana Böl. Md. 2005 yılı Adana B. Şehir Bel. 75. Sanat Gal. 2005 yılı Vakıfbank Genel Md.Ankara fuaye salonu, 2006 yılı Adana Taş Mekan Sanat. Gal. 2008 yılı Mersin İçel San. kulübü, Teoman Ünüsan san. Gal. 2009 Adana Altan Sanat Galerisi, 2009 yılı Adana 75. Sanat Galerisi, 2010 Vakıfbank Sanat galerisi Levent/İstanbul 2011 AÇS sanat galerisi Adana 2011 Mersin Ticaret ve Sanayi Odası San.Galerisi.. Çalışmalarını kendi atölyesinde devam ettirmektedir
     

     

     

    GÜRSES Mehmet Şevki 1900-1981<Milletvekili>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    1900 tarihinde Çorum Osmancık’ta doğdu. Maliye Okulunu bitirdi. Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Levazım Müdürlüğü,Milli Koruma Muhasebe Müdürlüğünde bulundu. IX. ve X. dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu. 1 Haziran 1981 tarihinde vefat etti.
     

     

     
    GÜVEN İsmail Adil <Çorum Valisi>

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
     
    Çorum 30 Ocak 1928-26 Ekim 1929; 1877 Akka’da doğdu. 1902 Bursa Maiyet Müdürlüğünde ve çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı.1918 tarihinden sonra Beyazıt, Çankırı,Bilecik (Ertuğrul) sancakları mutasarrıflığı 1928 2.sınıf Mülkiye Müfettişliği, Kastamonu,Çankırı ve Ordu Valiliği,30 Ocak 1928 - 26 Ekim 1929 tarihleri arasında Çorum Vali’ si olarak görev yaptı. 26 Mart 1943 tarihinde vefat etti.

     

     

     GÜVENÇ Celal Turgut  <Çorum Valisi>
     

     

    SAYFA BAŞINA GİT

     
    Çorum 25 Ekim 1968 -15 Eylül 1970. 1923 tarihinde Diyarbakır’da doğdu - Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Diyarbakır Maiyet Memurluğu,Kaymakam vekilliği, Kaymakamlık, Mülki ye Müfettişliği, Bitlis Valiliği ve 25 Ekim 1968-15 Eylül 1970 tarihleri arasında Çorum Vali’si olarak görev yaptı.V.D.M.

     

    SAYFA BAŞINA GİT

    BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA KIYMETİ ARTAR!

    Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

    DİKKAT ! BU BİLGİ TELİF ESERİ OLUP YAZARI VE YAYINEVİMİZDEN  İZİN ALINMADAN KULLANILMAMALIDIR
     
    Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM
     Hukuka, Yasalara, Telif  ve Kişilik Haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir.