Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM

Aşağıdaki dizinler ile tıklayarak üye olmadan sayfalara girebilir ve inceleyebilirsiniz!

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

 
ALFABETİK DİZİNDE İNCELEYECEĞİNİZ BİYOGRAFİYİ HARFİNİ TIKLAYINIZ! Sonra bakacağınız isme tıklayarak gidiniz!
SOYADI VEYA SOYADI KANUNUNDAN ÖNCE ADI İLE BAŞLAYAN ALFABETİK DİZİNDİR!

D HARFİ

DABBAĞZADE Muhammed Efendi: Bakınız; Muhammed Efendi.  
DALDAL Lütfiye Sermin?-?<Şair>
DALDAL Hüsameddin 1927-<Şair>
DAMATZADE Ebubekir Çorumi?-1203 
DARENDERLİLER Adnan 1929- <Çorum Valisi>
DEDELİK
DEDEKARGINOĞLU Ali 1925-1989 <Doktor-Milletvekili>
DEDEMOĞLUXVII. yy. <Aşık>
DELİ Boran 1838-1898<Aşık>
DEMİRCİ Metin 1951-<Öğretmen-Şair-Yazarımız>
DEMİREL Celaleddin Arif 1917-<Futbolcu-Şair> 
DEMİRER Kemal <Millet Vekili-Belediye Başkanı>
DEMİRÖZ Ahmet Nafiz 1930-<Çorum Valisi>
DEMİRTAŞ Raşit  1318-<Çorum Valisi>
DENLİ Melek <Doktor-Milletvekili>
DERYAİ (Mahlas) Hacı?-? <Aşık>
DİKEN Necdet  <Belediye Başkanı>
DİL Şahin Kaya 1931-<Şair>
DOĞAN Mustafa 1950-<Şair>
DOĞRU Muhsin Bey <Beyediye Başkanı>
DURAN Hamit  <Belediye Başkanı>
DURMUŞ Abdullah <Öğretmen- Yazarımız>
DUYGUN Erol 1957 -2020 <Fotoğraf Sanatçısıı Yazar-Şair>
DÜNDAR Muzaffer 1920-1984<Milletvekili>
 
DABBAĞZADE Muhammed Efendi: Bakınız; Muhammed Efendi.  
 

SAYFA BAŞINA GİT

 
DALDAL Lütfiye Sermin?-?<Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

Çorum’da doğdu. Orta okuldan sonra memuriyete başladı. İlk okul sıralarında şiir yazmaya başladı. Şiirleri mahalli basında ve Çorum’dan Sesler isimli şiir antolojisinde dört şiiri yayınlandı.
 
 
 
 
 
DALDAL Hüsameddin 1927-<Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1927 tarihinde Çorum’da doğdu. Sivas Erkek Öğretmen okulunu bitirdi. Çeşitli yerlerde öğretmenlik yaptı. 1954 tarihinde Gazi Eğitim Enstitüsünü bitirdi,ilk öğretim Müfettişi oldu. Çokça şiirleri vardır. Çorum’dan Sesler isimli şiir antolojisinde dört şiir yayımlandı.
 
 
 
 
DAMATZADE Ebubekir Çorumi?-1203 
 

SAYFA BAŞINA GİT

Fazilet sahibi bir zattır. Ders vekilliği yapmıştır. Sultan Selim Han’ın hocalığında da bulunmuştur. Hicri 1203 tarihinde İstanbul’da vefat etmiştir. Kabri İbn-i Kemal’in yanında yol kenarında bulunmaktadır. El yazması eserleri;Şerh-i Navab-i ül Kerimi-i ,Li’z-zemehşehri Kitab-ul edeb.

 

 
DARENDERLİLER Adnan 1929- <Çorum Valisi>
 

SAYFA BAŞINA GİT

Çorum22 Aralık 1986-12 Ağustos 1988. 1929 tarihinde Amasya’da doğdu. 1953 tarihin de Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli ilçe Kaymakamlığı, Ağrı Valiliği, Özlük İşleri Genel Müdürlüğü,Merkez Valiliği,Bolu,Kahramanmaraş, 22 Aralık 1986 -12 Ağustos 1988 tarihleri arasında Çorum Valisi olarak görev yaptı. Van’ Vali olarak atanmıştır.V.D.M.
 
 
 
 
DEDELİK:
İskilip Harun köyünde yatmaktadır
 

SAYFA BAŞINA GİT

 
DEDEKARGINOĞLU Ali 1925-1989 <Doktor-Milletvekili>
1925 tarihinde Çorum Alaca’da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi Ankara Doğumevi Nisaiye Mütehassısı olarak çalıştı. XI. Dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu. 11 Ocak 1989 tarihinde vefat etti.
 

 

 

 
 
DEDEMOĞLUXVII. yy. <Aşık>
 

SAYFA BAŞINA GİT

XVII. yüzyılda Çorum Sungurlu Araf köyünde doğdu. Sungurlu ve Alaca yörelerinde yaşadı. Alevi Bektaşi şairlerinin ünlülerindendir. Ali oğlu adlı bir mürşide bağlandı. Teslim Abdal ve Züldan Muhammed’le arkadaşlık kurdu. Simav na Kadısı oğlu Şeyh Bedreddin’in öğretisini benimsedi. Osmanlı yönetimine karşı oluşan bazı siyasal olaylara karıştı. Kovuşturmaya uğradı. Eserleri; Dürr-i Meknun adlı düz yazı eserinde,inanç ve tarikat konularını işledi. Şiirlerinin bir bölümünü,halk şiirlerinden Aşıki ve Dedem oğlu adlı bir kitapta toplanmıştır. Yüz name adlı manzumesi,birbiri ardına sıralanan mahlaslı mani türünün güzel bir örneğidir. 14.yüzyıydan Günümüze Çorumlu Şairler antolojisinde,beş şiirini ve Yüz name adlı manzumesini yayınladı.
 

 

 

 
 
DELİ Boran 1838-1898<Aşık>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1838 tarihinde Çorum Sarinbey köyünde doğdu. Çukurova göçerli Kuyumcu aşiretinin XVII. yüzyıldadevlet tarafından Çorum’a şimdi Kuyumcu özü denen ovaya yerleştirildi. Deli Boran Alevi Bektaşi şairlerinin güçlü temsilcisi sayılır. Doğaçlıma ve aruz ölçüsü kullanan bir gezgin aşıktır. Anadolu'nun birçok yöresini, Suriye'yi, Irak'ı dolaştı. Pilevne Savaşlarına katıldığını bir deyişinden anlaşılmaktadır. 1898 tarihinde Sarimbey'de vefat etti. 14. yy. Günümüze Çorumlu Şairler Antolojisinde on bir şiirini yayınladı.
 
 
 
 DEMİRCİ Metin 1951-<Öğretmen-Şair-Yazarımız>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1951 yılında Çorum'un Osmaniye Köyünde doğdu. Çocukluğu köyde geçti. O günlerin zorluklarını yaşadı. O zamanlar köyde okul  olmadığı için Kırkdilim Köyüne gitti. Daha sonra öğrenimine kendi köyünde devam etti. 
Arkadaşı  Orhan Kuyu'nun deyimiyle,o etkilenen uzak taşranın kendine özgü havasıyla yetişti. Öğrenim yılları çok başarılı geçmiştir. İlköğretim ve lise yıllarında başlayan okuma  sevgisi Metin  Demirci'de  sonraları  bir  tutkuya dönüştü. Onunla konuşanlar onun,her konuda ve farklı anlayışlarında pek çok bilgiye sahip oluşunu,bu renkli okumalara bağlamak mümkündür.  Şiirle ciddi olarak 1979'larda başlar. 1983' ten itibaren pek çok dergide şiirler yayınlanmıştır. Bunlardan  birisi 1979-1989 yılları arasında Ankara'da yayınlanan " Aylık Dergi"dir.  İlk  şiiri ise Çorum Meslek Yüksek Okulu  yayını  olan  "Mesleki Kültür" adlı dergide çıkmıştır.  Bu akış daha sonra İstanbul'da yayınlanan "Hüner","Bu Meydan","Kar delen"  gibi dergilerde devam etmiş,oradan da"Kırağı","Düş Çınarı"  gibi  dergilerde sürüp gitmiştir. Bu arada Metin Demirci'nin gazete ve başka dergilerde pek  çok deneme ve makaleleri yayınlanmıştır. 
Arkadaşlarıyla birlikte Çorum'da " Duruşma"  adlı bir dergi çıkarmıştır. Halihazırda "Çorumlu 2000" ve "Kilim" gibi dergilerde yazmaktadır.   Deneme ve makalelerini toplayıp yayınlamaya  gayret etmektedir. "Ne Sen Varmış Senden Sonra" adlı bir  şiir  kitabı  vardır. Ayrıca "Çorumlu Yazar ve Şairler" adlı bir oluşuma ön ayak olanlar dan birisidir. 
Metin  Demirci;şimdi emekli bir öğretmendir.   Kendi söylemleriyle memuriyet kokan düşüncelerden kurtulmuştur. Velhasıl;daha özgün ve da ha özgür eserler bekleyeceğiz Metin Demirci'den  Metin Demirci;tekrarı sevmeyen bir sanatçıdır. Şiir ve düz yazılarında  orijinalliğe  önem verir. Ona göre yeni bir fikri olmayan sanatçı susmalıdır.  Sanatçının   susması kendini tekrarlamasından ya da   başkalarını taklit etmekten daha iyidir. Metin  Demirci'ye göre: "Hukuk sanata sınır koymaz. Çünkü bu   ikisi çelişemez. Yani ; düşünce suçu olsa bile sanat suçu yoktur. Hukuk sanat suçunu  meşru  saymaz.  İyi  ve  güzeli  amaç edinen sanat nasıl olurda kötü ve  çirkini  kendine araç edinir " Açıkçası ; Metin  Demirci,halâ aramızda yaşamaktadır.  Onu  çok  çabuk tanıyabiliriz. Özel kişilerin, özel  tavırlarla  kendini belli etmesi kadar doğal ne olabilir ki ? Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info    yayınlanmış.
 
 
 
 
DEMİREL Celaleddin Arif 1917-<Futbolcu-Şair> 
 

SAYFA BAŞINA GİT

    
1917 tarihinde Çorum’da doğdu. Orta okul son sınıftan babasının vefatı dolayısıyla ayrıldı. Çorum Hale İdman Yurdunun futbol takımında uzun yıllar futbol oynadı. Siyasal ve diğer sebepler dolayısıyla çeşitli ceza evlerinde yattı. 1950 tarihinde şiirle ilgilenmeye başladı. Basılmış şiir kitabı bulunmamaktadır. Abdullah Ercan hazırladığı Çorumlu Şairler antolojisinde beş şiir yayınlandı.
 

 

 

 
 DEMİRER Kemal <Millet Vekili-Belediye Başkanı>

SAYFA BAŞINA GİT

1973 Çorum İl Yıllığında; Gazi Eğilim Enstitüsü tahsilinin olduğu, 27 Kasım 1963 tarihinde göreve başladığı, 26 Haziran 1968 tarihinde görevden ayrıldığını belirtiyor.
Çorum Milletvekilliği yapmıştır. İhsan Sabuncuoğlu, Kemal Demirer için : Seçimle işbaşına geldi. Modem mezbaha yaptırmıştır.
23 Nisan 1920-20 Ekim 1991 TBMM Albümü I92l Çorum, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat bölümü,Milli Eğitim Bakanlığı Milli Folklor Enstitüsü Uzmanı Çorum Belediye Başkanı,Millet Vekili bilgileri bulunmaktadır.
 

 

 

 
DEMİRÖZ Ahmet Nafiz 1930-<Çorum Valisi>
 

SAYFA BAŞINA GİT

Çorum 7 Ocak 1961 -7 Eylül 1982 1930  tarihinde Afyon’da doğdu. l951 tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. İdari Şube Memurluğu, Konya Maiyet Memurluğu, çeşitli yerlerde Kaymakamlık yaptı, 1963 - 1970 tarihleri arasında Mülkiye Müfettişliği,1971 Rize Valisi, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Muavinliği, Merkez Valiliği 7 Ocak 1981 -7 Eylül 1982 tarihleri arasında Çorum Valisi olarak görev yaptı.VD.M.

 

 

 
 DEMİRTAŞ Raşit  1318-<Çorum Valisi>
 

SAYFA BAŞINA GİT

Çorum 26 Temmuz 1950-3 Ocak 1951 1318 tarihinde Gerede’de doğdu.1927 tarihinde Mülkiyeden mezun oldu. İzmir Maiyet Memurluğu,Datça,Fethiye,Şemdinli,Sarıhan Kaymakamlığında bulundu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü. Mülkiye Müfettişliği, Niğde,Kayseri,Elazığ  ve 2 Temmuz 1950- 3 Ocak 1951 tarihleri arasında Çorum Vali’si olarak görev yaptı.
 
 
 
 
 
DENLİ Melek <Doktor-Milletvekili>

21. Çorum milletvekili. Çorum'dan seçilen ilk kadın milletvekili olan Karaca'nın ilk evliğini yaptığı Çorum Milletvekili Aslan Topçubası idi.

       Bursa'da 1945'te doğan beyin ve sinir hastalıkları uzmanı Melek Denli Karaca, Corum'a  atandı. Corum'da Aslan Topcubası 1977'de AP Corum Milletvekili oldu. Bu evlilikten iki kız çocuğu olan Karaca, bir süre sonra esinden boşanarak 10 yıl çocukları ile birlikte yaşadı.

1989'da AP Milletvekili Giyasettin Karaca'yla evlendi.

 

SAYFA BAŞINA GİT

 

 

 

 
DERYAİ (Mahlas) Hacı?-? <Aşık>
 

SAYFA BAŞINA GİT

XIX. yüzyılda Çorum Sağrıca mahallesinde doğmuş, Höke oğullarındandır. Asıl adı Hacı’dır. Ulu camii Medresesinde öğrenim gördü. Osmanlıca kelimeleri sık kullanmasına rağmen dili oldukça sadedir. Şiirleri yazması şiir mecmalarında bulunmaktadı. 14. yy. Günümüze Çorumlu Şairler antolojisinde, sekiz şiiri yayınlandı.
 

 

 
 DİKEN Necdet  <Belediye Başkanı>
 

SAYFA BAŞINA GİT

03.1984 ile 25.03.1989 yılları arasında görev yapmıştır. Çorum da imar hareketlerinde bulunmuştur.. Toplu konutların yapılmasında ve inşaat sahasının genişlemesinde, başkanlık yaptığı yıllarda büyük katkısı olmuştur. Şehir içerisinde ki kavşakların yapılması ve şehrin güzelleştirilmesinde çok önemli çalışmalar yapmıştır. Çorum’un belli dönemine çalışmaları ile damgasını bir belediye başkanıdır. Necdet Diken dönemi: Büyük ve kendini aşan bir istimlâk hareketini başlattı. Çöplük bölümünden yeni bir yol açmaya kalktı. Bu girişimi Anıtlar Yüksek Kuruluna takıldı. İskilip yolunun güzergâhını genişletti. Pek çok aileyi istimlâkler ile yersiz yurtsuz bıraktığı bu gün bile görünümü mezbelelik bir yol görünümü ile Çorumlunun gözü önünde durmaktadır.
 
 

 

 

 
DİL Sabri 1906-1989<Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1906 tarihinde Çorum’da doğdu. Ziraat Meslek Okulunu ve Öğretmen okulunu bitirdi. Bir süre
 Çorum ve Samsun çevresinde öğretmenlik yaptı. İşletmecilik öğrenimini gördükten sonra, Adana,Hatay;MuğlaTeknik Ziraat Toprak İskân müdürlüklerinde bulundu. Ankara Zirai Mücadele Enstitüsü İdari İşler Müdürü iken 1963 tarihinde emekli oldu. Adana ve Mersin’de bulunduğu yıllarda mahalli basında sürekli makaleleri çıktı. Çukurova dolaylarında da iyi tanınan Sabri Dil,on yıl kadar Ürün Dergisi’ni yayımlamıştır. Şiirlerinde;doğa,bitki ve Çorum özlemini işleyen Sabri Dil’in; Arı,Telefon Masalı,Beyaz Altın Çiçeği 1945,Ürün Antolojisi,Yıllardan Bir Demet 1961,Ölüler Yaşıyor Mısra Mısra,Ebem Kuşağı,Ağaran Dünya,Kapılı Kapıyı Açmak,Nisan Şafağı,Işık Çığlığı,Yoğun Ölü,Seni Yaşamak,Yorgun Sularda Aşk,Güz Rüzgarı,Alaca Solu,On Kasım ve Vatan Kıbrıs adlı eserleri vardır. 1989 tarihinde Ankara’da vefat etti. 14. yy. Günümüze Çorumlu Şairler antolojisinde sekiz şiiri yayınladı.
 

 

 

 

 
 
DİL Şahin Kaya 1931-1998<Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1931 tarihinde Çorum’da doğdu Orta öğrenimini Adana Erkek Lisesinde yaptı. Uzun süre Ankara’da Sümer bank Genel Müdürlüğünde çalıştı. Kültür Bakanlığına geçti, Tanıtma ve Yayınlar Dairesi Şube Müdürlüğünden 1977 tarihinde emekli oldu. Ankara’da bir ara Çağdaş Dergisini çıkarttı. Şiirlerini, Varlık,Türk Dili,Yelken,Türk Düşüncesi,Yenlik,Yücel,Hisar,Çağrı ve Güney dergilerinde yayımladı. Eserleri; Ağaran Dünya 1957,Alaca Soluk 1967,Çağdaş Türk Şiirinden Örnekler 1961,Ebem Kuşağı 1953,Güz Rüzgarı 1967, Işık Islığı 1964,Kapılı Kapıyı Açmak 1961,Mısra Mısra 1950,Nisan Şafağı 1969,On Kasımda Atatürk 1973,Resimli Türk Kadın Şairler;Resim Ürün Şiirleri 1948,Seni Yaşamak 1965,Şiirden Atatürk’e 1973,Türk Kadın Şairleri ve Aşk 1965,Vatan Kıbrıs 1964,Yorgun Ölü 1964,Yorgun Sularda Aşk 1966.
 
 
 
 
 
DOĞAN Mustafa 1950-<Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1950 Nisan 1tarihinde Çorum Seyfe köyünde doğdu. İlk okula köyünde başlamış,İlk okul ikinci sınıfı köyünde,üçüncü sınıfı Çorum Bahçelievler okulunda devam etti. Orta okul 2. Sınıftan ayrıldı. Ticaretle babasının yanında zahirecilikle uğraşmış, Bağkur’dan 1997 tarihinde emekli olmuştur. Saz çalmaktadır. Şiir yazmaya çocukluk yaşta başlamış 100’den fazla yayımlanmamış şiiri vardır.
 
 
 
DOĞRU Muhsin Bey <Beyediye Başkanı>
 

SAYFA BAŞINA GİT

İhsan Sabuncuoğlu ;Belediye Başkanı Mülkiyelidir. Kaymakamlıktan Belediye Başkanlığına gelmiştir.Halim selim  görünüşte idi. Aslen Çorumlu Seydim oğullarındandır. Selefi Suheybi Bey’in su projesini tatbikata geçirebilmek için para tedarikiyle işe başlamıştır. İsrafata meydan bırakmamış ve Reislikte çok kalmayarak eski mesleğine Kaymakamlığa dönmüştür.
 
 
 
DURAN Hamit  <Belediye Başkanı>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1973 Çorum İl Yıllığında Lise tahsilinin olduğu 27 Ağustos 1 968 tarihinde göreve başladığı, 9 Aralık 1973 tarihinde görevden ayrıldığını belirtiyor.
1923 Çorum doğumlu olan Hamit DURAN. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladıktan sonra Yozgat Lisesi’nden mezun olmuştur. memuriyetine Özel idare’de  başlamıştır. 1963-1966 tarihleri arasında Çorum Özel İdare Müdürü olarak görev yapan Hamit DURAN, bugünkü adı Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu olan 27 Mayıs İlkokulu’nu ve Hürriyet İlkokulu’nu yaptırmış. Albayrak, Gazipaşa ve Zafer İlkokullarının binalarını yenilemiş, Özel İdare hizmet binasını yaptırmış. Şehir İşhanı’nın projesini hazırlatarak inşaatını gerçekleştirmiş. Sıklık İl Ormanı’nı kurarak bugün Çorum’a hayat veren yeşil örtüyü kazandırmıştır
25 Ağustos 1968 tarihinde yapılan seçimi kazanarak Çorum Belediye Başkanlığı görevine başlamıştır.
Çorum halkının kendisine çok yakın bulduğu yerine göre çabuk parlayan, sinirlenen ama sevecen ruhu nedeniyle karşısındaki insanı kırmışsa hemen gönlünü alan Hamit DURAN, halk arasında “Hamit Baba” olarak anılıyor, seviliyor, sayılıyordu. 1973 sonuna kadar süren Belediye Başkanlığı döneminde başta Hıdırlık olmak üzere dini mekânların ve ibadethanelerin bakımına büyük önem vermiş, kentin altyapısına ağırlıkla eğilerek su, elektrik, kanalizasyon tesislerinin tevsii ve yenileme projelerini hazırlatıp programa aldırmış, içme suyu şebekesini yenilemişti. Rutin Belediye hizmetlerinin yanı sıra, “ Mezbaha ve Soğukhava Tesisleri”  başta olmak üzere çeşitli hizmet birimlerini de Çorum Belediyesi’ne kazandırmıştır
Hamit DURAN 3 Mart 1977 tarihinde kendi eliyle ihya ettiği Hıdırlık Mezarlığı’nda toprağa verilmiştir
 
 
 
DURMUŞ Abdullah <Öğretmen- Yazarımız>
 

SAYFA BAŞINA GİT

          Temmuz 1955 tarihinde Çorum Mecitözü'nde doğdu. İlk ve orta okulu Mecitözü'nde,liseyi Çorum Ticaret lisesinde bitirdi. Yüksek öğrenimini Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunda okudu. Buradan 1979 yılında mezun oldu. 
Evli ve iki çocuk babası olan yazarımız; sırasıyla;Merzifon Ticaret Lisesinde 5 yıl 7 ay Meslek Dersleri Öğretmenliği,Gelibolu Ticaret Lisesi 1 yıl 4 ay Müdürlüğü,Kırşehir Ticaret Lisesi3 yıl 3 ay Müdürlüğü, İzmir Atatürk Ticaret Lisesi 2 yıl 5 ay Müdürlüğü,İzmir Çeşme Anadolu Ve 1 yıl 9 aydır da Çorum Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi,Anadolu Aşçılık Meslek lisesi müdürlüğünde bulunmaktadır. 
Yazarımızın aldığı ödüllerden bazıları: 2 kez maaşla ödüllendirilme,4 adet taktir name,9 adet teşekkür neme almıştır.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info çalışmaları yayınlanmıştır.
 
 
 
DUYGUN Erol 1957 <Fotoğraf Sanatçısıı Yazar-Şair>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1957  yılında  Gümüşhacıköy'de   doğmuşum. Bütün küçük yerleşim biriminde olduğu  gibi sakin ve mutlu bir  çocukluk  dönemim  oldu. Okul hayatım boyunca  çırak olarak (Tezgahtarlık, Terzilik, Fotoğrafçılık  gibi) çeşitli meslek dallarını öğrenmeye çalıştım.  Liseli yıllarda fotoğrafçılığı öğrendim. Askerlik  sonrası  1980  yıllarında kısa bir dönem kavafiye dükkanı  açarak  esnaflık yaptım. 1983 yılında   şu  andaki  görevim ile birlikte 1987 yılına kadar  Dodurga'da  fotoğrafçılıkla uğraştım. Bu ara Rıza Ilıman'ın gazetecilik yaptığı dönemde Dodurga muhabiri  olarak  çalıştım. 
Ticaret  lisesi mezunu olup,evli 2 çocuk babasıyım. 
İlkokul döneminde çok klasik bir cevap olmasına rağmen öğretmen olmayı hayal ederdim. Kendisine öykündüğüm kişi ise kendi öğretmenim değil,öğretmen olan ablamdı. Ama benim yerime küçük kardeşim öğretmen olacaktı. Dolayısıyla öğretmenlik hayalim gerçekleşemedi.   Biyografimde  bahsettiğim  gibi  öğrencilik döneminde yaz tatillerini ve sömestri tatillerini hep bir  şeyler  öğrenmek  ve kendimi  hayata hazırlamakla geçirdim. 
Özellikle  Fotoğrafçılık çok keyif alarak  sürdürdüğüm  bir meslek olarak hala içimde bir ukdedir. Ama artık pahalı bir meslek dalı olması  nedeniyle ne  yazık ki şu anda gerçekleştirme  imkanım  bulunmamaktadır.  Şu andaki görevim meslek olarak sayılabilir mi bilmiyorum.  Önemli saydığım ve hayatımın seyrini değiştiren  anım :  1983  yılında işe girdiğim tarihten 1989  yılına  kadar  işletmemizin personelinin ihtiyaçlarını  karşılamaya yönelik Tüketim Kooperatifinde çalışmaktaydım ve iki ayrı yerde kooperatifimiz  vardı. Dolayısıyla mal geldiğinde birinden, diğerine  mal tevziatı yapılırdı. Yine böyle bir tevziat gününde iş yerimiz kömür maden ocağı  olduğundan göçük olmuş bir   arkadaşımız  göçük altında kalarak vefat  etmişti. Bu olay nedeniyle işçi arkadaşlar iş verene karşı son derece öfkeli ve tepkiliydi. Arbede çıkarmak için bahane bekler durumdaydılar.  Ben bu durumu sezinlediğim için,koyun can derdinde,kasap mal derdinde diyebilirler düşüncesiyle  malı indirmekten vaz geçip yetkililere haber vererek malzemeyle yüklü kamyonu daha güvenli bir yere  gönderdim. Bu arada yavaş,yavaş topluluk oluşmaya başlamıştı  ve  çeşitli  sloganlarla iş veren protesto ediliyordu. Bizler olaylara hiçbir şekilde müdahil olmadan olay yakınındaki iş yerimiz de  beklemekteydik.  Bu  duruma  şahit olan arkadaşlarıma  rağmen,Dodurga camilerinden olayı anons ettirerek  sivil  halkında olaylara karışmasını sağladığım iftirasıyla Bölge Müdürüne şikayet edilmişim. Konuyu araştırma gereğini duymayan Müdür o  anki öfkeyle beni tabi ki hemen başka bir iş verdiği halde alınmadığım iş yerinden sürgün olarak ayrılmıştım. 1989 yılından bu yana daha zevkle yaptığım  büro işlerini ifa etmekteyim. Bana ceza vermek istenirken büyük bir iyilik yapılmıştı. Bu olayı hiçbir  zaman  unutmayacağım, beni  haksız yere itham  edenlere yazdığım bir dörtlük ilave etmek istiyorum: “İşimi bozanların işi   bozulsun Herkes kendi ettiğine üzülsün DUYGUN'i yeniden yola düzülsün.   Bir şom ağız işim bozdu nideyim.” Mesleğimin  sağladığı bir avantaj bulunmamaktadır. Oğullarıma  ve  gençliğimize sonuna kadar iyi bir eğitim almaları ve bu uğurda çok çalışmalarını öneririm. 
Şiir yazmaya Halk Ozanlarının şiirlerini okuyarak ve  dinleyerek  başladım. Bu konuda herhangi bir teşvik gördüğüm  söylenemez.  İlk şiirim 1973  yılında  Merzifon'un Sesi  Gazetesinde yayımlandı. 
Muhabirlik yaptığım yıllarda  ormanlarımızın  katledilmesine   yönelik  Çorum Gazetesinde yazdığım  bir haber makale nedeniyle şu anda ismini anımsayamayacağım bir Kayseri yerel gazetesinde teşekkür mektubundan başka ödül almadım. 
İdealim;şiir konusunda yetkin bir yere gelebilmekti, ama  bu idealim henüz gerçekleşmedi. Basılmış bir çalışmam bulunmamaktadır. Makaleler ve  denemeler yazıyorum. Osmancık Haberde ve ara sıra Çorum Merhaba ve Çorumlu 2000 Dergisinde şiirlerim yayınlanıyor. 
Son söz olarak,hiç riya yapmadan bir dergi çıkarmanın ne kadar zor bir uğraş olduğunu bildiğimden  sizi  gösterdiğiniz  fedakarlık  ve performansınızdan  dolayı kutluyor,bu derginin siz istediğiniz  sürece yaşamasını dilerken inceliğiniz için teşekkür ediyor,başarılarınızın devamını diliyorum.
Çorumlu 2000 Aylık Kültür Sanat Tarih ve Edebiyat Dergimizde http://corumlu2000aylik.dergisi.info ile Sarı Çiğdem Şiir Defteri'nde http://saricigdemsiir.dergisi.info   ve Aylık Şiir Antolojisi  çalışmaları yayınlanmıştır.
09,12,2020 Tarihinde vefat etmiştir!
 
 
 
 
 
DÜNDAR Muzaffer 1920-1984<Milletvekili>
 

SAYFA BAŞINA GİT

1920 tarihinde Çorum Osmancık’ta doğdu. Yıldız Teknik Okulunu bitirdi. Belediye Fen Memurluğu,Serbest Müteahhitlik yaptı. 1.Dönem Çorum Milletvekilliğinde bulundu. 29.2.1984 tarihinde vefat etti.
 

 

SAYFA BAŞINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIP

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA KIYMETİ ARTAR!

Hazırlayan  Mahmut Selim GÜRSEL yazışma adresi  corumlu2000@gmail.com

DİKKAT ! BU BİLGİ TELİF ESERİ OLUP YAZARI VE YAYINEVİMİZDEN  İZİN ALINMADAN KULLANILMAMALIDIR
 
Gizlilik şartları ve Telif Hakkı © 1998 Mahmut Selim GÜRSEL adına tüm hakları saklıdır. M.S.G. ÇORUM
 Hukuka, Yasalara, Telif  ve Kişilik Haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir.

1